Recenzie - Africa, dragostea mea


 
Nu credeam că se va ajunge și la această clipă dar uite că cititul cu dorința de a știi ce se întâmplă mai târziu te face să citești fără oprire. Am ajuns și la ce-a de-a 4 carte bestseller scrisă de Corinne  Hofmann.Totul a început cu Îndrăgostită de un masai, a continuat cu Adio, Africa  și  Revedere în Barsaloi  ,iar acum am ajuns la ce-a de-a patra carte Africa,dragostea mea.
Sincer nici una din cele 3 cărți nu se compară cu prima, însă fiecare își are farmecul să și fiecare merită citită.
Am citit toate cărțile cu sufletul la gură și eram atât de curioasă oare ce va mai face Corinne.




Dragostea Corinnei pentru Africa  nu s-a stins nici după 20 de ani de la plecarea ei de acolo iar aceasta rămâne mereu în sufletul și mintea ei.Deși a vizitat și India, aceasta nu se compară cu frumusețea și naturalețea Africii.
Cea de-a patra carte începe cu o nouă expediție a autoarei și cu noi aventuri.După ce a vizitat India, aceasta s-a reîntors în Africa însă nu la familia ei.Nu încă, aceasta așteaptă ca fiica ei să fie pregătită să își cunoască familia.În vizitele  ei în Africa ajunge să cunoască alte triburi de africani, altele în afara de samburu și masai., de asemenea cunoaște și viața grea a femeilor din Nairobi și nu numai. Totul este detaliat așa frumos în carte ..mai bine te las să descoperi singură și să nu stric totul.
Dacă în prima parte a cărții vorbește despre vizitele ei în alte părți ale Africii, în cea de-a doua parte aceasta povestește cum a decurs întâlnirea fiicei sale cu familia ei africană.
Pasaje emoționante sunt descrise,ce poate fi mai frumos decât o familie reunită.Deși mama nu i-a însușit dragostea pentru Africa, lui Napirai îi place tot ce descoperă aici,se bucură de familia ei și își dorește să se se întoarcă.
O temere mare are însă Corrine, fiindcă Napirai este și fiica lui Leketinga ,bătrânii vor să o căsătorească și totul să fie după legile samburu.


Hmm oare ce   se va întâmpla ?Cum va lupta Corrine ca fiica ei să nu pățească ce pățesc fetele tinere și trib.Cum se va sfârși cartea, oare Leketinga o va mai lasa pe Napirai să se întoarcă în Elveția ?
Sfarșitul este unul imprevizibil și mai bine te las să îl descoperi singură pentru că merită.
O spune și soțul meu care nu prea citește el mult, însă această serie l-a captivat și pe el.

Pentru curioși , cartea poate fi cumpărată de la Editura All cu doar 30de lei.

Etichete: