Recenzie Revedere în Barsaloi

Prin intermediul celor de la Editura All , am reușit să intru în posesia acestei superbe cărți pe care o recomand cu drag. Aceasta este deja a treia iar despre primele două poți citi aici și aici.


Acțiunea celei  de-a treia carte scrisă de Corinne Hofmann se petrece la 14 ani de la prima.
Revedere în Barsaloi este oarecum povestea reluată a primei cărți Îndrăgostită de un masai.
Chiar și așa m-a ținut cu sufletul la gură și eram foarte curioasă de cum au evoluat lucrurile în tot acest timp.

Datorită succesului primelor două cărți și încurajărilor primite de la susținătorii săi, Corinne și-a găsit curajul pentru a se reîntoarce în Kenya la familia sa.Nu își dorește să rămână acolo,ea vrea doar să își revadă familia,în special pe mama ”soacră”  și să revadă toate locurile  pe unde a umblat și a stat în toată perioada șederii ei în Kenya.Aceasta nu se întoarce totuși singură ci ia cu ea și o echipă de filmare,aceasta dorește ca fiecare moment să fie imortalizat.
Corinne reface drumul spre Africa, retrăiește emoții puternice călcând din nou pe pământ african, acolo unde se găsește a doua ei familie.Este curioasă cum vor reacționa cunoscuții când o vor revedea,momentul revederii depășește toate așteptările, este bine primită, mama ei soacră este foarte fericită să o revadă,Liketinga (soțul ei) uită de toate problemele.Cu toate acestea toată lumea unde este fiica ei și a lui Liketinga- răspunsul ei este mereu un album foto cu Napirai de la naștere până în zilele acelea.
Tot  în această perioadă este turnat și filmul bazat pe prima sa carte și astfel am aflat multe detalii din spatele camerelor de vedere.Eu m-am uitat la film exact după ce am citit prima carte.Sincer am fost dezamăgită,dar acum după ce am citi și cea de-a treia carte,după ce am citit toate detaliile explicate de Corinne, vreau să îl mai văd odată :)
Corinne vizitează toate zonele care au impresionat-o la prima ei venire și retrăiește acele sentimente din trecut. Fie că e vorba de spitalul unde i-a dat naștere fiicei sale sau patul pe care a zăcut fiind bolnavă de malarie, de diferitele hoteluri unde a stat sau restaurante unde a mâncat, de manyatta  mamei soacre sau de misiune- toate îi trezesc amintiri frumoase .
Aceasta observă totuși că viața kenyană este schimbată cu mult față de ce a lăsat ea cu 14 ani în urmă și dezamăgirea i se citește pe chip.



Și cum cuvintele sunt de prisos în astfel de recenzii nu rămâne decât să îți cumperi cartea sau mai bine zis toate cele 4 volume de la Editura All .
Prețurile sunt extrem de mici , iar aceasta nu costă decât 19lei, ce vrei mai mult ?

Sunt tare curioasă de cum va decurge întâlnirea lui Napirai cu familia sa africană.
Da trebuie să citesc și Africa Dragostea mea,pentru a-mi satisface curiozitatea,oricum totul va fi și cu un mic regret...mi-au plăcut cele 3 volume și acum se termină totul .

Tu ai citit despre această frumoasă poveste de dragoste ?Îți place acest gen de cărți ?

Etichete: