5 trucuri cum îți poti îngriji hainele


Când vine vorba de haine, de multe ori ești la un pas sau chiar le arunci pentru că le-ai pătat cu diferite lichide/substanțe pe care crezi că nu le mai poți îndepărta.Poate te gândești să îți dăruiești bluza preferată pentru simplu fapt că se desprinde un nasture, sau că blugii au căpătat un iz aparte.
Vreau să împărtășesc cu tine câteva trucuri pe care le știu de la mama și pe mine m-au ajutat de multe ori.

1.Cum scoți petele de pe haine ? 

Pete de ulei, de vin roșu,de clor sau de transpirație pe un tricou alb?Acum pot deveni doar o amintire dacă urmezi câțiva pași simpli.
  Petele de ulei le poți îndepărta foarte ușor cu pudră de talc.Presară peste pată pudra de talc și las-o peste noapte,aceasta absoarbe grăsimea.
Petele de vin roșu poți folosi apa minerală pentru a scăpa de aceste pete!
Știu că te-ai confruntat și tu cu problema petelor de deodorant pe tricourile albe,însă am două variante de ajutor pentru tine.
Stoarce mai multe lămâi, pune zeama într-un recipient cu pulverizator şi stropeşte zonele îngălbenite ale tricoului. Lasă să acţioneze câteva minute şi apoi spală tricoul în mod obişnuit la maşină. Mai poţi să faci şi o pastă din bicarbonat de sodiu amestecat cu apă pe care să o laşi câteva minute pe zonele îngălbenite.
Dacă însă ți-ai pătat bluza cu deodorant atunci când o îmbrăcai , poți folosi șerveţele umede pentru bebeluşi.Acestea te pot ajuta să îndepărtezi cu uşurinţă şi rapid urmele de antiperspirant, astfel nu vei fi nevoită să uzi bluza cu apă şi să aştepţi să se usuce.

2.Cum scapi de urmele de clor de pe blug

Eu în adolescență îmi decoloram blugii cu clor și îi tăiem cu lama.Acum însă nu prea se mai poartă și dacă ți-ai stropit blugii sau bluza preferată din greșeală  cu clor, ai putea găsi 2 soluții.
O variantă ar fi că poți colora pata cu o cariocă,dacă însă rezultatul nu e cel dorit poți să aplici detaliu care să acopere şi să aducă un suflu nou.

3.  Cum să scoţi mirosurile neplăcute din blugi

Timpul își poate pune amprenta pe blugii tăi iar aceștia pot căpăta un miros dubios.
 Ai două opţiuni: fie sigilezi blugii într-o pungă pe care o pui în congelator peste noapte, fie îi pulverizezi de seara cu o soluţie care conţine votcă, ulei esenţial preferat şi apă călduţă- blugii tăi vor fi ca noi.

 4.Cum să previi căderea nasturilor de la o cămaşă

 Nu doar  o dată mi-au căzut nasturii de la bluză, cămașă sau palton.De curând însă am aflat un truc interesant pe care vreau să îl împart cu tine. Poţi să aplici ojă incoloră peste nasturi ca să te asiguri că nu se descos nasturii.Aceștia stau bine acolo dar din când în când trebuie să împrospătezi stratul.



Cam acestea sunt trucurile pe care eu le știu,tu mai cunoști și altele ?

Etichete: