Tensiometru de braț sau cel de încheietură?

Sănătate e cea mai importantă în ziua de astăzi.Nu ai sănătate nu mai ai nimic...totul se năruie încet încet.
Hipertensiunea e o afecțiune cardiacă ce atacă tot mai mulți oameni.Lucrez într-un cabinet medical și știu ce zic.Mai bine de jumătate din pacienții cabinetului  suferă de această afecțiune  și fac frecvent crize hipertensive.
Pe baza de stres, oboseală,surmenaj tensiunea normală crește destul de mult și astfel se ajunge la medicamente.
Atunci când te știi cu probleme de tensiune trebuie să ți-o monitorizezi mereu(zilnic) și de aceea trebuie să îți achiziționezi și un tensiometru de calitate.
S-au dus vremurile când doar asistenta știa să îți i-a tensiunea,acum e simplu să o faci și tu la tine acasă. Acum sunt tensiometre digitatele care se utilizează foarte ușor și rapid și nici nu trebuie să ști medicină.Tensiometrul a fost inventat de medicul italian Scipione Riva Rocci, în 1896. Acest chirurg a avut ideea de a concepe un instrument,pornind de la o “călimară” – un recipient cu mercur –un tub din aramă și o pompă de aer, pentru a măsura semnele vitale ale pacientului aflat pe masa de operație. În 1905 medicul specialist în chirurgie vasculară Nikolai Sergueievitch Korotkov a adăugat tensiometrului și un stetoscop pentru o precizie mai clară a bătăilor inimii acestea numindu-se zgomotele lui Korotkov .
Pe piață se găsesc o mulțime de tensiometre,trebuie doar să îl alegi pe cel mai bun și la un preț convenabil.
Din marea de tensiometre despre care am auzit și pe care le-am folosit, tensiometrele Sendo mi s-au părut destul de bune.Acestea au calitate japoneză și sunt pe piață de peste 40 de ani.Cel mai recent rezultat al muncii lor este SENDO ADVANCE 3, un dispozitiv care a redefinit conceptul măsurării tensiunii arteriale acasă prin precizia sa extraordinară, fiabilitatea pe termen lung și operarea cu ajutorul unui singur buton.
După cum ziceam  pe piață poți găsi mai multe feluri de tensiometre.Acum mă refer strict la cele electronice cele care le poți folosi acasă.Acestea sunt de 2 feluri tensiometre de braț și tensiometre de încheietură.
Dintre cele două eu prefer un tensiometru de braț,pentru că este mult mai sigur, la fel de sigur fiind și varianta la curent în loc de cea cu baterii.



Măsurarea tensiunii arteriale cu tensiometrul SENDO еste mai mult decât simplă. Te  aşezi, fixezi manşeta şi apeși butonul. Aştepţi 30 de secunde şi indicatorii pentru tensiunea arterială apar pe ecran. Nu trebuie să te miști sau să vorbești în timplu măsurării. Asta este tot, simplu !
Nu îți trebuie studii medicale,trebuie doar să știi că înainte de ați lua tensiunea trebuie să fii odihnită,dacă cumva vii de la plimbare sau aă făcut ceva treaba prin casă trebuie să te liniștești măcar 5-10 min și apo să îți măsori tensiunea.De asemenea la interpretarea valorii trebuie să te gândești și să excluzi faptul că ai băut cafea sau ai mâncat ceva sărat.

Cum alegi un tensiometru bun ?

 
Dimensiunea manșetei
Cel mai bun tensiometru trebuie să aibă o manșetă cu dimensiuni optime pentru determinarea cât mai exactă a valorilor tensiunii. Majoritatea tensiometrelor au dimensiunea manșetei medie (M), potrivită pentru brațele cu circumferințele între 22-32 de centimetri, în timp ce persoanele cu un braț de circumferință mai mare pot comanda o manșetă măsura L, de 32-45 de centimetri. 

Bugetul disponibil
Tensiometrele digitale au prețuri foarte variate, însă trebuie găsit un echilibru între criteriile de selecție și bugetul disponibil achiziționării.Un preț mai marie se datorează, de cele mai multe ori, funcțiilor suplimentare, materialelor folosite, cât și garanției acordate la cumpărare pentru funcționarea dispozitivului.

Garanția tensiometrului
Chiar și cel mai bun tensiometru de braț sau de încheietură are nevoie de garanție de funcționare. Tensiometrele SENDO beneficiază de 5 ani garanție grație standardelor de durabilitate cu care sunt construite.

 Un tensiometru de braț la un preț avantajos , am găsit tot la SENDO.Sunt buni ce să mai și fiecare bănuț și-l merită.Ai sau nu ai probleme cu tensiunea este bine să ai un tensiometru în casă.


Etichete: