joi, 2 martie 2017

Recenzie- Adio, Africa

După senzaționalul succes al cărții Indrăgostită de un masai, Corinne Hofmann intenționează să răspundă numeroaselor întrebări ale cititorilor, referitoare la viața ei după întoarcerea în civilizația europeană. Astfel ia naștere cartea sa Adio, Africa. Nu demult îți povesteam aici  cum o nemțoaică pe nume Corrine Hofman se îndrăgostea de un masai :)
 Dacă ai citit recenzia mea sau de ce nu cartea știi că finalul a fost oarecum neașteptat și dragostea dintre o albă și un războinic masai nu a durat din păcate decât 4 ani.Cu toate acestea dragostea dintre cei doi a avut și un rod, un rod pe nume Napirai.
În cea de-a doua carte Corrine Hofmann povestește cum a fost readaptarea ei în lumea modernă și civilizată.Cu aceiași tărie și optimism cu care a plecat în Kenya, reușește și de data asta să o ia de la 0.
Corrine reușește ia viata din nou de la capăt și reușește să redevină ce a fost odată.Toate acestea alături de fiica ei,Napirai.  Deși i-a fost mai greu la început și i-a luat mult timp să se obișnuiască din nou cu un stil de viață modern dar și alert, Corrine și-a regăsit forța interioară și a încercat să reintre pe piața muncii ca și agent de vânzări.Aceasta era și meseria ei înainte de a părăsi Elveția.Are grijă de fiica ei mai mult ca orice și o iubește nespus.Se integrează repede în grupuri de mame care își cresc singure copii,iar
prin intermediul jobului său își face mulți prieteni.


 
Corinne are parte de foarte mult noroc în toată  această perioadă de acomodare  reușește să divorțeze legal de soțul ei, primește actele de ședere în Elveția, reușește să se mute singură într-o locuință nouă, până când, încurajată de o prietenă se hotărăște să scrie despre toate lucrurile trăite în Kenya.Acest lucru  fascinează multă lume.  După multe încercări, reușește să găsească o editură care să ii publice cartea sa , iar aceasta se dovedește un real succes. De aici încolo, viața  acesteia se schimbă complet și cu ajutorul cărții cunoaște succesul h chiar și la nivel internațional.Din cauza numeroaselor turnee aceasta este nevoită să devină scriitoare full-time.


Corinne este o femeie puternică atât fizic cât și mental, pasionată de călătorii, plină de optimism și sensibilitate. Deși ea se gândește constant la viața pe care a lăsat-o în urmă în Kenya, reușește să își găsească un nou partener de viață.
Corinne este însă de apreciat pentru felul în care își urmează mereu inima iar rezultatele sunt pe măsură; niciodată nu face lucrurile pe jumătate, dă tot ce are mai bun din ea, în timp ce se ocupă și de educația fiicei sale și este acolo lângă prietenii ei atunci când aceștia au nevoie.
Prin intermediul scrisorilor reușește să țină legătura cu familia ei din Kenya și îi ajută mereu cu bani.
Chiar și editorul ei reușește să ajungă la familia ei africană și  îi aduce vești despre ce se întămplă acolo,ea însă încă nu e pregătită pentru o nouă revedere.


Își dorește să ajungă din nou în Africa, dar nu neapărat să-și vadă familia, ci doar să fie acolo din nou. Decide să facă o excursie și să urce pe Muntele Kilimanjaro,cu multă perseverență și îndârjire ajunge pe acoperișul lumii.


 ”Plâng după Kenya mea cea dragă, după un vis distrus, după o mare dragoste şi după toate lucrurile frumoase şi îngrozitoare pe care le-am trăit într-o lume aproape ireală.”Și această carte ma ținut cu sufletul la gură,mi-a plăcut și am citit-o relativ repede.
Momentan sunt la cea de-al trei-lea volum și sunt tare curioasă de ce se va întâmpla pe viitor.
Cărțile le-am primit de la Editura All iar această carte costă doar 22 de lei. 
Share:

23 de comentarii:

 1. Am vazut filmul facut dupa prima carte si mi-a ramas un sentiment de tristete, dar ma bucur ca exista si o continuare a povestii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am vazut filmul dupa prima carte cititta dar ma cam dezamagit putin pentru ca totul e pe repede inainte

   Ștergere
 2. Nu mai citesc, nu mai am timp, am atatea de facut ... vreau ziua mai lunga de 24 de ore, mie nu-mi ajunge!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stiu cunosc f bine , insa in fiecare seara sau aproape in fiecare seara citesc macar 2-3 pagini

   Ștergere
 3. Foarte interesant subiectul, ma pasioneaza cartile de genul. Eu momentan citesc ”Eu sunt femeie” si ma fascineaza profund

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E foarte interesanta , o recomand, lke recomand mai bine zis

   Ștergere
 4. Le-as reciti oricand. Stiu cat de innebunita am fost sa gasesc cartea "Indragostita de un Masay", acum multi ani, apoi am vazut si filmul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am vazut filmul dupa prima carte cititta dar ma cam dezamagit putin pentru ca totul e pe repede inainte

   Ștergere
 5. este o carte foarte interesanta, am inteles ca este si un film, nu l-am vazut dar chiar as vrea cartea!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sper sa reusesc sa o citesc si eu. Timp imi trebuie, ca vointa am. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Am citit toate cele 4 carti. Mi s-a parut o poveste foarte interesanta. Nu as fi facut niciodata asa ceva. Nu as fi putut. Dar povestea si cartile sunt minunate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. abia astept sa o termin si eu pe cea de=a treia si sa o citesc si pe cea de-a patra. E minunata povestea si nici eu nu as fi putut face ce a facut Corrine

   Ștergere
 8. deci sunt multe parti, eu am zis ca gata,asta a fost! pai abia astept sa ne spui ce se intampla!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da sunt 4 carti in total.Abia astept sa termin pe cea de a treia si sa trec la cea de-a patra

   Ștergere
 9. Am vazut filmul dar as citi cu drag si cartile.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sa integ ca este o poveste de viata adevarata, ca tot ce a scris in care s-a intamplat.

  RăspundețiȘtergere
 11. Am luat prima carte, astept timp sa o citesc!

  RăspundețiȘtergere
 12. Ahhhhh..ce imi plac cartile de acest gen, abia astept urmatoarea recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 13. Am citit prima carte, am vazut si filmul, asa ca e cazul s-o citesc si pe aceasta.

  RăspundețiȘtergere
 14. Mulțumim de recenzie😉Eu nu știam cartea și nici filmul...

  RăspundețiȘtergere
 15. O recenzie frumoasa si o carte interesanta. Cred ca traiul persoanelor din Africa nu este stralucit si ar fi interesant sa citesc acesta carte pentru a afla mai multe despre traditiile lor

  RăspundețiȘtergere
 16. Imi place decorul. Cred ca am s-o iau si eu!

  RăspundețiȘtergere