Jucarii din lemn și dezvoltarea copilului

Se spune că omul asimilează 80% dintre cunoștințe în primii cinci ani de viață, iată de ce încă de la vârste fragede trebuie să ne preocupam de educația copilului nostru. principală metoda prin care copiii învață o constituie jocurile.
 Faptul că micuții învață prin joaca să-și canalizeze energia, asimilând informația cu zâmbetul pe buze, reprezinta principalul avantaj al acestor jocuri; totuși, responsabilitatea de a alege jocul potrivit revine părinților.

 Ce rol au jucăriile din lemn ?

 Lemnul este un materiale cald, mult mai plăcut la atingere decât plasticul sau fierul, de aceea de fiecare dată când alegem o jucărie trebuie o atenție sporită asupra detaliilor și a finisajelor ei.
 Jocăriile din lemn sunt printre cele mai apreciate și mai recomandate jucării mai ales pentru cei mici.
Cuburi lemn, puzzle lemn - sunt două dintre cele mai apreciate jocuri.
De asemenea jocurile de  construcții sunt o alegere fericită pentru cei mici.
Un simplu search pe google la jocuri construcții și găsești tot ce vrei.

Avantajele pe care le oferă jocurile educative


Atunci când alegem un joc pentru copilul nostru trebuie să știm că pe lângă plăcerea de a se juca, copilul își dezvolta abilitățile intelectuale, capacitatea de comunicare și creativitatea.
Alegând jocul potrivit vârstei lui , îl vom ajuta să-și dezvolte personalitatea, logica și spiritul de competiție, într-un cuvânt îl vom pregăti mai bine pentru viață.

Mai jos poți găsi un top al  jucăriilor de care orice copil ar trebui să se bucure în primii ani de viață.

1.Jocuri construcție și cuburi lemn 

Seturile de construit case, jucăriile din lemn, cuburile și roțile dințate sunt potrivite pentru orice vârstă, întrucât oferă nenumărate oportunități de învățare.Din primii ani de viață copilul trebuie să  inceapă  să așezam lucrurile unele lângă altele, cuburi de lemn și jocurile de  construcție ajută mult în dezvoltarea copilului.
 De asemenea, jucăriile tip “cuburi” se completează perfect cu tot felul de alte jucării, pentru că pot forma garaje pentru mașinuțe, forturi sau ascunzători pentru figurine.



 2.Mingiile

Un obiect important în dezvoltarea celui mic.Fie că sunt mingi mai mare sau mai mici cu ajutorul lor copilul învață să sară, să prindă  sau să dea cu piciorul.De asemenea rostogolitul ei de la unul la altul poate fi un bun prilej de joacă în doi.

3.Atelierul de creație

Da poate sună complicat însă nu e.Aici intră toate jucăriile și obiectele care ajută copilul să își pună mintea la contribuție - cum ar zice o vorbă din popor.
Plastelina,cărțile de colorat, jocurile de memorie sau puzzle lemn pot fi considerate jocuri pentru un atelier de creație, pentru că da creem lucruri frumoase.

4.Puzzle lemn 

 Jocurile de tip puzzle ajută și  îmbunătățesc abilitățile motorii și stimulează creierul -sau pune mintea la contribuție cum ziceam mai sus :)  Acestea dezvoltă capacitatea celor mici de a rezolva problemele,în plus, nimic nu se compara cu sentimentul acela atunci când termini un puzzle.



 Importanța jucăriilor de lemn

  Jocurile și jucăriile au un rol important în dezvoltarea copilului, nu trebuie neglijat acest aspect. Copilul trebuie ajutat să își  contureze frumos personalitatea într-un mod plăcut și distractiv.
 Prin joc și joacă, copiii învață să socializeze, să devină mai buni împărțind jucăriile cu tovarășii de joacă, dar învață și să fie competitivi și perseverenți. Jucându-se, copiii imită munca adulților, astfel vor putea descoperi pasiuni și abilități care ulterior îi vor ajuta să-și dea seama mai ușor ce carieră să urmeze. Prin joacă, ei își lărgesc orizontul, își îmbogățesc vocabularul, își dezvoltă creativitatea.

Toate aceste jocuri se gasesc pe Educlass,un magazin online ce se axează doar pe jucării educative.
Eu am dat de el căutând un cadou educativ pentru un copil de 4 ani.Ce am cautat am găsit dar și câteva benefici dacă achiziționez jucării de aici .Edu Class iși propune ca prin produsele și serviciile pe care le oferă să crească nivelul de cunoștinte și abilități ale copiilor ei oferind -
Jucării educative, jocuri construcții , puzzle lemn, jucării de exterior și multe alte jocuri pentru cei mici.
Încă de la prima comanda primești 2% puncte bonus pe care le poți folosi pentru a primi reducere la următoarele comenzi.
Incepând cu comanda numărul 3, punctele bonus se transformă în discount permanent pe site la orice comanda.
 Pe mine clar m-au convins cu jucăriile lor și vreau să îî fac o surpriză copilului meu.

Etichete: