Cum tratam colita ?

Nu știu câtă lume sau câte din cititoare blogului (mai exact) știu că eu sunt asistentă medicală .
De aceea îmi place să ajut oamenii și să știu cât mai multe despre diverse afecțiuni.
Nu e tocmai ok de discutat în public dar de când mă știu am probleme cu constipația. Am căutat pe net mai multe informații și am descoperit că sunt o mulțime de persoane care se confruntă cu aceiași problemă.Pornind de la acest simptom am ajuns să descopăr o boală care este ceva mai gravă și mă gândeam să îți povestesc câte ceva și ție.
Colita pentru că despre ea este vorba începe cu  tulburări în evacuarea scaunului. Perioadele de constipaţie, însoţite de crampe şi dureri înainte şi în timpul evacuării scaunului, se succed cu cele de diaree, ce apar în special când colita începe să afecteze şi partea superioară a colonului. Apare şi pierderea de sânge şi de fluide prin scaune, ce duce la slăbiciune, greaţă, febră, anemie.
Colita, este de fapt o afecţiune tot mai des întâlnită în societatea noastră, reprezintă o inflamaţie acută sau cronică a colonului. Afecţiunea apare ca urmare a iritării prelungite a membranei delicate ce căptuşeşte pereţii colonului. Colita  ulcerativă presupune o inflamare severă şi de lungă durată a intestinului gros, pe pereţii căruia apar ulceraţii.
 Una dintre cele mai frecvente cauze sunt constipaţia cronică şi utilizarea laxativelor. Constipaţia cauzează acumulări de materii fecale ce nu sunt niciodată evacuate cum ar trebui. Laxativele, utilizate ca „tratament”, nu fac decât să mărească şi mai mult iritaţia din colon. Colita mai apare şi din cauza proastei digerări a unor alimente, a alergiilor alimentare, a antibioticelor sau a stresului.

Atunci când este inflamat, colonul devine dureros și duce la declanșarea unor spasme neregulate, durerea fiind resimțită în partea de jos a abdomenului. De asemenea, febra, episoadele de frisoane și nevoia constanta de a merge la toaleta sunt alte simptome asociate cu afecțiunea numita colită.
 E greu însă totul poate fi mai ușor de tratat pentru că există tratamente naturiste și nu numai.
Un tratament colită începe în primul rând cu un sistem de viață și un regim  sănătos dar cu mare rigurozitate.
În primul rând trebuie evitate mesele copioase,mesele trebuie luate la ore fixe de 5 ori pe zi.Alimentele trebuie mestecate în liniște și foarte bine, de asemenea în timpul meselor nu se bea apă..Cei care suferă de colită trebuie să excludă din alimentaţie zahărul alb, pâinea albă şi făinoasele, mâncărurile prea condimentate sau prea sărate, prăjelile, ceaiul foarte concentrat, cafeaua, băuturile alcoolice, alimentele gătite în folie de aluminiu, alimentele procesate.
Alimentația are un rol important în ceea ce privește un tratament colita. Din cauza afecțiunii, organismul este deshidratat, așa că se recomandă consumul de lichide și administrarea unor medicamente pentru calmarea durerilor
De asemenea, unul dintre cele mai eficiente remedii pentru colită în formele acute ale bolii este administrarea intravenoasă a fluidelor, pentru un efect mai rapid.
Pe site-ul Herbagetica poți gasi o gamă  variată de tratamente naturiste pentru colita sau colită ulcerativă  câteva dintre acestea fiind: Stomacalm (adjuvant in colita de fermentație - conține extract de lemn dulce, extract pulbere și de Passiflora, care ajută la reducerea afecțiunilor gastrice), Chitosan (protejează sistemul digestiv și reglează digestia, detoxifică ficatul, menține glicemia în limite normale) și Olivo Forte (distruge bacteriile și virușii din tubul digestiv și tractul urinar, apara sistemul imunitar, crește capacitățile antioxidante ale organismului). 
Acestea ar fi două din suplimentele prezentate mai jos, citind mai multe pe site am descoperit că acestea sunt benefice în mult mai multe afecțiuni,iar la prețurile pe care le au sunt mină de aur.



Pentru cei ce nu știu,  povestea Herbagetica a luat naștere în 2010 în Brașov, orașul din inima României. Din dorinţa de a descoperi puterea extractelor din plante și mai ales de a împărtăși această comoară cu cei care au nevoie, s-au născut produsele noastre: naturale, organice, inovative.
Acestea sunt  formule 100% naturale pentru vindecarea și armonia sănătății.