Recenzie carte - Îndrăgostită de un masai


 Pentru a începe săptămâna cu bine , eu zic că o recenzie la ultima carte citită ar fi bine venită.
Mereu m-am întrebat cum trăiesc triburile și care e cultura lor.Sincer curiozitatea aceasta am avut-o demult , însă nu am avut și timp de documentare mai amănunțită,doar ce mai vedeam pe la Tv.



Atunci când pune pentru prima dată piciorul pe pământ african, Corinne nu bănuieşte că viaţa ei va lua o turnură decisivă. Venită în Kenya pentru a-şi petrece concediul, Corinne descoperă, la vârsta de 27 de ani, o dimensiune cu totul nouă a dragostei. Este suficientă privirea pătrunzătoare a războinicului-masai Lketinga, pentru ca ea să renunţe, împotriva oricărei raţiuni, la viaţa ei din Elveţia: la prietenul ei, la cultura sa, la afacerile profitabile. Se mută în mijlocul sălbăticiei, în patria tribului Samburu, lângă marea ei dragoste africană, unde cunoaşte atât „raiul", cât şi „iadul".
Trăieşte ani plini de aventură, ani de dragoste, dar şi de renunţări şi probleme fără sfârşit: o comunicare anevoioasă, un mod de viaţă neobişnuit şi o ierarhie socială cu totul diferită. Bolile care îi ameninţă viaţa, foametea, comportamentul lui Lketinga dominat de o gelozie exagerată şi conflictele culturale, care nu mai puteau fi mascate, fac în cele din urmă imposibilă viaţa de cuplu a celor doi. După patru ani de convieţuire, dragostea lor este definitiv distrusă. Corinne părăseşte Kenya împreună cu fiica lor.

 De cum am citit coperta cărți Indrăgostită de un masai , am știut că mă va atrage.Așa cum am bănuit, cartea a fost minunată și am citit-o in vre-o două săptămâni pe nerăsuflate. 
În fiecare seară  câte 5-10 pagini sau chiar și mai mult erau citite obligatoriu - nu că m-ar fi obligat cineva dar mi-a plăcut și voiam zilnic să descopăr lucruri noi.
Stii și tu cum e un serial și cum se termină episodul exact când e mai important ?Așa eram și eu , citeam eu ce citeam și la un moment dat gata că trebuia să dorm, dar abia așteptam ziua următoare pentru o noua rundă de citit.
Ma captat mult această carte și abia așteptam să văd prin ce aventuri mai trece Corinne.La un moment dat abia așteptam să o termin dar nu că mă săturasem sau ceva, ci pentru că eram curioasă cum se va încheia frumoasa poveste de dragoste dintre o ,,muzgu,, și un masai .
 Că dragostea n-are limite, acceptam destul de ușor. Dar, în cazul Corinnei  e mult diferit față de ceea ce ințelegem în mod obișnuit prin dragoste (fie ea și la prima vedere). Când un om dintr-o țară ca Elveția acceptă să trăiască intr-o țară africană, în  condiții mizere și departe  de lumea cu care suntem obisnuiți. Nu tu apă la robinet sau nu tu  curent electric,să nu mai zic de  calculator, telefon mobil, educație sau hrană ce dovada mai clară de dragoste am putea găsi?
Sincer eu una nu cred că aș putea renunța la confortul de acasă pentru a trăi așa cum ea  a trăit timp de 4 ani.


"Corinne , noi nu suntem ca albii.Du-te înapoi la Marco ,petrece-ți vacanțele în Kenya,dar nu căuta aici un bărbat pentru toată viata.Masai nu sărută,  gura fiind pentru mâncat... iar sărutul aici este ceva oribil.
Nu știu dacă să plâng sau să râd.Tânjesc după un bărbat foarte frumos și nu am voie să il ating."


Este prima carte citită , pe care  Corinne Hofmann a scris-o , dar cu siguranță nu vreau să mă opresc aici. La cât de mult mi-a plăcut cartea , am căutat pe net și am văzut că aceasta este și ecranizată,deci da clar vreau să văd și filmul.

Corinne Hofmann s-a nascut in anul 1960 la Thurgau (Elvetia), ca fiica a unei mame frantuzoaice si a unui tata german. La 21 de ani isi incepe propria afacere cu un magazin de haine second-hand si rochii de mireasa. In anul 1986 isi petrece concediul in Kenya, unde il cunoaste pe Lketinga, un razboinic-masai, de care se indragosteste la prima vedere. Doi ani mai tarziu, cei doi se casatoresc si au o fiica.

In 1998, publica romanul Indragostita de un masai, povestea sa de dragoste si de viata din Kenya, care va deveni in scurt timp un bestseller, fiind, pana in prezent, tradusa in 23 de limbi. Urmatoarele doua carti - Adio, Africa (2003) si Revedere in Barsaloi (2005) - au devenit, la randul lor, bestseller-uri.
Dacă în carte nu ar fi fost prezentate și poze din perioada ședere ei acolo, parcă nu mi-ar fi venit să cred că totul e adevărat.



Etichete: ,