Prăjitură cu Griș și sirop de portocale by Laura Adamache

Cui i-a fost dor de ceva dulce ?Nu am mai postat de mult așa ceva , așa că a venit vremea unui dulce marca Laura Adamache .
Copilul meu la un moment dat a zis că nu ii mai fac dulciuri cum făceam odată.Auzind acestea am zis că trebuie să acționez.
E plin internetul cu rețete dar e greu să cauți o rețetă, când de fapt nu știi ce vrei sa prepari.
În aceste condiții o carte de rețete este ideală. Când am comandat pe All.ro  m-am gândit să iau și o asemenea carte pentru că îmi va fi foarte utilă.
Așa dar această postare este 2 în 1 . Rețetă de prăjitură și o oarecare recenzie a unei cărți de bucate.


 Pe Laura Adamache o urmăresc și pe blogul ei, însă după cum ziceam parcă e mai comod să mergi în bucătarie și să resfoieși o carte în loc de telefon .

Laura Adamache este unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri culinari și autoarea unei serii de cărți de rețete de mare succes. 
S-a născut în Bucureşti pe 4 august 1976 şi a moştenit de la părinți cele două pasiuni ale sale: gătitul şi fotografia. A absolvit Facultatea de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, fiind de profesie inginer geolog. Momentan locuieşte în Italia împreună cu soţul ei şi își dedică timpul numeroaselor proiecte culinare.

Am tot vorbit de carte dar nu am și zis cum se numește.
24 Prajituri rapide, căci despre această carte este vorba , conține rețete de prăjituri foarte rapide. Cea pe care am pregătit-o eu , am terminat-o in mai puțin de jumătate de oră, mai mult a stat la cuptor și apoi la răcit. O rețetă simplu de făcut și cu ingrediente ieftine și pe care orice gospodină le are în bucătărie .

Rețeta:
 Ingrediente prăjitură :
160g griș
100g făină
80g zahăr

2ouă mari
110 ml ulei
1 plic zahăr vanilinat/1 praf sare 
4gr praf de copt


Ingrediente sirop :

100ml suc proaspăt portocale 
150ml apă
1 lingură coajă rasă portocale
200g zahăr


 
 Mod de preparare
Punem ouăle într-un vas, adăugăm zahărul tos + vanilinat și sarea. Mixăm bine până ouăle se deschid la culoare și își dublează volumul.Fără să oprim mixerul adăugăm uleiul ,grișul , apa și făina amestecată cu praful de copt.
Turnam compziția într-o tavă și coacem prăjitura în   cuptorul preîncălzit la 180grade C, 30-35 minute până suprafața este bine rumenită.
Soatem tava din cuptor și lăsăm prăjitura să se răcească 5 minute, apoi scoatem și prăjitura din formă și mai lăsăm să se răcească încă 15minute.
Pentru sirop punem toate ingredientele într-o cratiță si dămla foc mediu.Fierbem siropul aproximativ 10 min .Stingem focul și lăsă, să se răcească vreo 5-6 minute.
Adăugăm siropul cald, lingură cu lingură  peste prăjitura călduță.
După ce prăjitura a abosrbit tot sucul putem să  o tăiem.


Pentru că am spus "ce scrie la carte "  eu recunosc că nu am respectat întocmi pașii sau mai exact timpul de așteptare la noi a fost mai scurt pentru că aveam două persoane care mă tot întrebau ce faci acolo, când e gata? cât mai durează , acum putem mânca, dar de ce durează atat, pot rupe o bucățică.... etc etc ....
Prăjitira e foarte bună, eu am făcut in trecut una asemănătoare doar că era însiropată cu lapte.
Pentru că a fost extrem de ușor de făcut am primit noi comenzi și trebuie să le testăm pe toate 24. Una am faăcut-o mai urmează celelalte 23 :)
 

Între timp pot să mai comand și o altă carte cu rețete noi pentru familia mea. .Laura mai are încă 14 asemenea cărți a câte 24 de rețete  din diferite categorii ale bucătăriei.Vreau să îmi îmbogățesc colecția și chiar am nevoie de astfel idei noi pentru preparate noi.Vreau să îmi încânt familia cu bunătăți iar acesta este un bun prilej.Cărțile au niște prețuri foarte mici și nu se merită să le pierd .


Etichete: ,