Cum sa iti mentii pielea hidratata iarna

Nu e tocmai simplu să îți menți pielea hidratată și catifelată pe timpul iernii.Gerul și vântul de cele mai multe ori sunt cei mai mari dușmani .

Poate fi greu, dar nu imposibil să scapi în sezonul rece fără buze crăpate și uscate. In caz că nu știai, in sezonul rece tenul gras poate deveni normal, tenul normal se transforma intr-unul sensibil, iar tenul uscat se deshidratează și mai mult.

Primul lucru cu care trebuie să incepi este hidratarea interioară.Trebuie să bei cel puțin 2 litrii de lichide, acum e timpul ceaiurilor așa că nu le refuza .
După ce te-ai hidratat bine pe interior , poți trece la exterior. 
In contact cu vremea rece și apoi cu apa caldă a băii, pielea își pierde suplețea și astfel devine ternă și uscată.
Pentru a preveni aceste lucruri nu uita să îți hidratezi fața pentru că ea are cel mai mult de suferit, alături de mâini care îngheață șă ele de cele mai multe ori. Cremele grase și foarte hidratante sunt minunate în aceasta perioadă.În momentul de față folosesc crema de față de la Ziaja cu măsline, e foarte hidratantă si e și antiriduri,împușc doi iepuri dintr-o dată.Pentru maini momentan folosesc crema Balea cu fructul pasiunii dar și Oriflame cu aromă de portocale .Ambele sunt delicioase dar îmi lasă și mâinile catifelate.


 Spălându-te frecvent pe mâini cu săpun și apă caldă, pielea se usucă, pentru că odată cu murdăria iși pierde și uleiurile protectoare.
În acest caz poți folosi săpunuri cu uleiuri naturale,iar pentru corp poți folosi geluri de duș cremoase și hidratante.Cele de la Botegga Verde.ro mi se par perfecte dar și cel de la SapunPro cu lapte de capră.
 La capitolul geluri de duș am mai multe recomandări,dar tu poți folosi exact ce își place și ce ți se potrivește.
Pentru exfoliere folosesc gelurile de duș de la Oriflame , de la Palmolive am untul de corp pentru spălat, un adevărat răsfăț.După cum se știe Nivea are mereu grijă de pielea ta și vine în întampinare cu doua variante cremoase de geluri de duș- hidratare sub duș cum zic și ei.

Pentru a  hrăni și pentru a hidrata pielea în profunzime, exfoliază stratul de celule moarte. Apelează la scruburi cu actiune blânda, cum sunt cele cu miere, ulei de măsline și bicarbonat de sodiu dar ferește-te de cele cu mălai și zat de cafea, pentru ca acestea pot irita și mai multa pielea cu tendință de uscare. 

Pentru exfolierea mâinilor poți încerca exfoliantul de la YvesRocher , ți-am povestit zilele trecute de el chiar e perfect pentru această perioadă.

 




Când îți masezi pielea după duș, de obicei te concentrezi asupra zonelor expuse la frig, față și gât. Nu trebuie să te oprești aici, așa dar poți extinde tratamentul de îngrijire și in zonele predispuse la uscare, cum sunt bratele superioare, coatele, genunchii, coapsele și pulpele- ce să mai , tot corpul trebuie intens hidratat.
Untul de corp e cel mai indicat după părerea mea.



De asemenea nu uita nici de pielea din jurul ochilor, aceasta se usucă  și îmbătrânește cel mai repede.Nu uita că pentru această zonă trebuie să folosești o cremă specială pentru ochi și nu cea pentru ten.Eveline Q10 este sugestia mea pentru tine.




Buzele trebuie hidratate și ele,nu ieși din casă fără să aplici pe buze un balsam hrănitor, cu consistenta grasă.Poți folosi orice balsam de buze te mulțumește pe tine.Momentan cutiuța cu minuni de la Oriflame se află in topul preferințelor mele.


După ce tot trupul a fost hidratant nu mai răman decat picioarele , chiar dacă ele nu sunt expuse la frig si vânt , ele sunt chinuite în bocanci.Șosetele și căldura bocancilor le pot usca.Dacă nu vrei ca la vară să ai niște călcâie uscate si urâte ,poți intreține tălpile cu o mască de la Balea sau cu o cremă hidratantă de la Oriflame.


Iar  în incheiere , incă un pont pentru o a menține tenul hidratat, o data sau de două ori pe săptămână poți aplica o mască .Poși incerca una de la Avon- Planet spa sau orice altă mască ce crezi tu că ți se potrivește .



Cam acestea sunt sfaturile mele pentru o piele hidratată și catifelată și de asemenea acestea sunt produsele care le folosesc eu momentan.
Tu cum îți protejezi pielea in sezonul rece ?

Etichete: