8 filme pentru craciun

Craciunul vine la pachet cu  stare de bine,cu un chef de nebun de stat in pat,la caldurica de baut o ciocolata calda,un ceai sau de ce nu un vin fiert si vizionare de filme.
Nu prea mai am timp de uitat la filme insa imi place sa uramaresc seriale.Am o lista de vreo 10 seriale pe care le urmaresc.Vi le-am spus si voua,in articole anterioare.
Filmele de craciun si mos craciun sunt numai bune de urmarit impreuna cu famila si mai ales cu copilul/copii.



1.The Polar Express

 O calatorie pana la Polul Nord cu expresul polar – pentru a ajunge chiar in atelierul lui Mos Craciun, intr-o calatorie in care protagonistul va invata o multime de lucruri despre prietenie si curaj? Suna a povestea perfecta pentru cei mici, dar si pentru tine. Iar animatia, generata pe calculator, te va face sa iti dai seama cat de departe a ajuns tehnologia in acest domeniu. 

 



2.The Nightmare Before Christmas
Filmul lui Henry Selick (dar conceput de Tim Burton) despre un personaj din Halloween Town care ajunge, printr-un portal, in Christmas Town, s-ar putea sa le dea ceva fiori de groaza celor mici, dar pe tine o sa te amuze garantat – pana la urma, ce nu e de ras atunci cand protagonistul nostru alege sa daruiasca cele mai dubioase cadouri tuturor?

 


3.The Muppet Christmas Carol
Povestea lui Charles Dickens din 1843 a fost adaptata in aceasta comedie muzicala ce ii are drept protagonisti pe simpaticii muppets, iar Michael Caine joaca rolul lui Ebenezer Scrooge, ca sa faca lucrurile cu adevarat amuzante. Si, chiar daca povestea lui Dickens este fidel urmarita de scenariu, iti garantez ca ai sa razi in hohote la aceasta adaptare. 

 


4.Miracle on 34th Street
Filmul acesta, care s-a tot refacut de-a lungul anilor, a vazut pentru prima oara lumina cinema-ului in 1947, atunci cand Maureen O’Hara, John Payne, Natalie Wood si Edmund Gwenn au intruchipat personajele acestei povesti despre un Mos Craciun de mall care sustine ca este adevaratul Mos Craciun. 

 

 

5.Home Alone
Pentru noi, cei care am copilarit in anii 90, filmul acesta a devenit de-a dreptul iconic. Iar prestatia lui Macaulay Culkin in rolul pustanului ramas acasa de Craciun, care se vede nevoit sa isi apere casa de hoti, ni l-a facut foarte simpatic. Deci a venit vremea sa ii arati si tu copilului tau cum te distrai de Sarbatori atunci cand aveai varsta lui.

 


6.Frosty the Snowman
In acest program special pentru televiziune din 1969, un om de zapada prinde viata atunci cand copiii care l-au facut ii pun pe cap palaria unui magician venit sa ii incante (fara succes) in ultima zi de scoala. Magicianul nostru isi recupereaza totusi palaria, facandu-l pe Frosty sa redevina un simplu om de zapada, insa cei mici sunt hotarati sa isi mentina noul prieten in viata, si afla ca pot face asta doar daca il duc la Polul Nord.


 


 

7.Cine este mos Craciun?

 Tim Allen interpreteaza rolul lui Scott Calvin, un om obisnuit care accidental face ca Mos Craciun sa cada de pe acoperisul casei sale în Ajunul Craciunului. Dupa ce îmbraca haina Mosului, el si cu fiul sau Charlie sunt transportati la Polul Nord unde afla ca trebuie neaparat sa devina noul Mos Craciun.

 

8.Elful

Un bebelus de la orfelinat, aluneca din gresala in sacul lui Mos Craciun si ajunge sa fie adoptat de catre un elf. Copilul creste intr-un an cat ceilalti in toata viata lor, fara insa sa banuiasca cat de diferit e. Pana intr-o zi cand Buddy afla cumplitul adevar si anume acela ca el nu este un elf. Traversand tinutul acadelelor, Buddy ajunge la New York cu inima stransa, stiind ca tatal sau este pe lista "copiilor" care nu au fost cuminti. Aici isi intalneste fratele si reuseste sa provoace un haos imens in prag de sarbatori.

 

Cam aceasta e lista filmelor pe care vi le recomand.Voi ce alte filme vizioanati de Craciun ?

 

Etichete: ,