Masca antiacneica cu aspirina

De cand ma stiu am probleme cu tenul.Cosuri peste cosuri, acnee si tot felul de puncte negre.Mereu sunt in cautare de produse bune pentru ingrijirea tenului cu probleme.De multe ori produsele ma dezamagesc, dupa ce le folosesc o perioada indelungata .
Insa niciodata nu ma dezamagesc produsele home made .
Cand spui aspirina , te gandesti automat la o raceala, sau cel putin eu asta fac. La primele simptome, iau o aspirina si de multe ori pacalesc raceala.
De pacalit incerc sa pacalesc si cosurile astea nesuferite .




Acidul salicilic pe care il contine aspirina este  unul dintre cel mai des folosite ingrediente pentru produsele anti-acnee - curata in profunzime porii si exfoliaza pielea.
Asa dar una din mastile pe care mi le aplic frecvent este masca cu aspirina si miere .
Mierea de albine are proprietati antibacteriene si reduce semnificativ eruptiile, dar ajuta in acelasi timp si la procesul de vindecare. Este un ingredient minunat pentru tenul tau, mai ales pentru ca inlesneste mentinerea umiditatii pielii si o hidrateaza in profunzime. 
Pentru aceasta masca ai nevoie de : 
 - 4sau 5 comprimate de aspirina;
- 1-2 linguri de apa calduta;
- miere de albine.
Sfarama pastilele in sferturi intr-o cana si adauga apa; lasa cateva minute pana observi ca aspirina incepe sa se dizolve, apoi amesteca usor pana cand obtii o pasta consistenta. Daca ti se pare ca este prea densa, subtiaz-o cu inca o lingurita sau doua de apa. Daca ti se pare ca ai obtinut o consistenta prea lichida, mai adauga aspirina. Odata ce ai obtinut densitatea potrivita, adauga o lingura de miere de albine naturala - daca ai tenul foarte uscat sau sensibil, poti merge pe varianta uleiului de masline, la fel de eficienta sau de ce nu, alege uleiul de cocos. Acesta face minuni si el .
Dupa ce ai preparat totul,maseaza usor pielea fetei in timp ce aplici un strat generos din amestec si ai grija sa acoperi intreaga zona afectata.
 Dupa aproximativ 10-15 minute de la aplicare, clateste bine fata cu apa calduta. Foloseste aceasta masca  de doua ori pe saptamana pentru efecte vizibile. Imediat dupa prima utilizare vei observa ca pielea iti straluceste, se simte foarte moale la atingere si arata luminoasa, sanatoasa. 
De asemenea si  punctele negre ar trebui sa se micsoreze si incet incet sa dispara. 

De asemenea poti incerc si varianta cu aspirna , bicarbonat si lamaie .
Sucul de lamaie actioneaza ca un exfoliant extrem de eficient si te va ajuta sa scapi de toate impuritatile si de pielea moarta - o alternativa grozava la mierea de albine, in special daca ai tenul foarte gras. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acidul din lamaie.
- 6 pana la 12 comprimate de aspirina;
- o lingurita suc de lamaie;
- un sfert de ceasca de apa caldura;
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.



Sfarama pastilele intr-o ceasca, exact ca la masca de fata cu aspirina si miere, apoi adauga suficient suc de lamaie incat sa le acopere. Separat, intr-un mic bol, amesteca apa si bicarbonatul de sodiu, vei avea nevoie de ele mai tarziu. :) 
Dupa ce aspirina s-a dizolvat complet in sucul de lamaie, amesteca bine pana formezi o pasta subtire. Aplic-o in zonele afectate de acnee si las-o sa actioneze pret de cateva minute. 
Indeparteaz-o apoi cu ajutorul unei discchete demachiante imbibate in solutia de apa si bicarbonat. Daca in orice moment simti disconfort la nivelul pielii din cauza mastii, clateste repede cu apa calduta.
Simplu nu ? 
Daca si tu probleme cu tenul,iti recomand aceste masti.Sunt home made , din produse naturale fara chimicale si sunt perfecte pentru acest fel de ten .

Tu preferi mastile cumparate sau facute in casa ?

Etichete: , ,