Cum poti folosi coaja de lamaie

In ultimul timp m-am pus de baut limonada .Lamaile sunt  citrice care te revigoreaza, improspateaza si miros de-a dreptul divin.
nsa, din pacate, multe persoane recunosc ca de obicei decojesc lamaile sau pur si simplu arunca coaja de lamaie la gunoi cum faceam si eu pana nu demult.





1. Produs de curatare cu lamaie, homemade
Cunoscut de asemenea sub numele de otet de lamaie, acest lichid este grozav si te ajuta sa scapi de grasime si sa dezinfectezi suprafetele din bucatarie. Pentru a prepara acest produs de curatare, pur si simplu pune cat mai multe coji de lamaie intr-un borcan mare. Toarna otet alb peste aceste coji.
Pune capacul peste borcan si lasa lichidul asa timp de 2 saptamani. Merita asteptarea. Apoi strecoara lichidul. Combina acest produs cu apa (in proportie de 50%-50%) si apoi foloseste-l ca pe orice produs de curatare universal.



2. Scapa de furnici si daunatori
Pune bucati mici de coaja de lamaie pe praguri, pervazuri, la intrari, in fata usilor sau langa fisuri, crapaturi ori gauri unde furnicile sau daunatorii isi fac aparitia. Se pare ca furnicilor nu le place lamaia si nu vor intra astfel in locuinta ta. De asemenea, lamaile sunt eficiente si impotriva gandacilor si puricilor.
3. Improspateaza-ti frigiderul
Pune o coaja de lamaie sau doua in interiorul frigiderului tau pentru a absorbi mirosurile neplacute si pentru a oferi acestui spatiu un miros placut de citrice.
4. Odorizant pentru cosul de gunoi
Arunca pe fundul cosului de gunoi cateva coji de lamaie. Acest truc te ajuta foarte mult, deoarece lamaia va absorbi mirosurile neplacute si va mentine o aroma proaspata in acea zona a cosului de gunoi.

. Curata ceainicul sau ibricul de cafea
Pentru a curata depozitele minerale sau calcarul din interiorul ceainicului tau: umple recipientul cu apa si adauga un pumn de felii subtiri de coaja de lamaie. Incalzeste apa pana atinge punctul de fierbere si apoi opreste aragazul. Lasa sa actioneze timp de o ora, varsa lichidul si clateste bine.
Pentru a curata ceainicul de cafea: pur si simplu adauga cojile de lamaie, pune niste gheata si sare. Amesteca totul timp de un minut sau doua, apoi arunca amestecul si clateste bine ibricul.
6. Igienizeaza tocatorul pe care tai legume si carne
Aciditatea naturala a lamaii are proprietati antibacteriene grozave cand vine vorba de curatarea suprafetelor din casa si bucatarie. Dupa ce ti-ai curatat corespunzator blatul si tocatorul sau alte suprafete tari pe care tai tot felul de legume, fructe si carne, freaca suprafata cu jumatate de lamaie. Lasa lamaia sa actioneze cateva minute inainte de a clati acea suprafata.
Cu ajutorul cojilor de lamaie, poti sa iti faci produse de infrumusetare
7. Lamaia iti albeste unghiile
Albeste-ti unghiile printr-o actiune simpla: freaca unghia cu o felie de lamaie.
8. Remediu pentru senzatia de greata cand calatoresti
Poti sa musti dintr-o felie de lamaie deoarece te ajuta sa pui capat senzatiei de greata, te ajuta sa nu iti mai fie rau.
9. Inmoaie pielea de pe coatele uscate
Foloseste o jumatate de lamaie presarata cu bicarbonat de sodiu pentru coatele tale uscate; e suficient sa iti pui coatele in jumatatea de lamaie si sa rasucesti lamaia (ca atunci cand o storci de zeama); daca faci asta cateva minute, este suficient. Clateste si usuca. (Sursa)

Etichete: