Top 5Cosmetice ce nu trebuie impartite cu altcineva

Cu toate stim ,sau cel putin odata s-a intamplat ca sa iti vina o prietena in vizita si sa aveti o sedinta de make-up, sau sa va pregatiti de iesire...Nu stiu ceva de genul...si sunt sigura ca ce putin odata i-ai imprumutat fie un ruj, fie rimelul, fie fardurile.
Stiu zica, da e prietena mea si nu are nici  o boala.
O fi nu contest insa aceste cosmetice sunt ca si periuta de dinti,nu trebuie impartite cu nimeni.Eu mi-am facut un top 5 al acestor produse , bine ele sunt mai multe dar am zis sa ma limitez la 5.Le-am pus in ordinea "periculozitatii" zic eu
Locul 5
Rujul,balsamu,luciul de buze.




Cu siguranta ti s-a intamplat sa iesiti si sa vezi la ea sau ea la tine un ruj intr-o nuanta super.Clar vreti sa incercati insa un procent mare de oameni poarta in organism virusul HSV-1 al herpesului, insa acesta poate fi latent (nu se manifesta niciodata) si totusi transmisibil. Asadar, ideal ar fi sa te abtii de la a-i cere prieteni tale gloss-ul, mai putin in cazurile in care este posibila igienizarea lui, cu un servetel pe baza de alcool sau un spray dezinfectant.



Locul 4

Cosmeticele la borcan
Cand vine vorba de astfel de produse exista doua reguli ce trebuie respectate cu sfintenie
1inainte de folosire spala-te bine pe maini si 2 nu lasa alte persoane sa isi bage degetele in borcanul tau  :) 
 bacteriile ajung foarte repede in formula cremei tale, iar odata pus capacul, se creeaza un mediu propice pentru inmultirea lor. Nu ai vrea sa pui asa ceva pe fata ta, nu? mai ales în conditiile in care corpul tau absoarbe 60% din ceea ce aplici pe piele .

Locul 3 
Pensulele de machiaj


Desi acneea este o afectiune a pielii datorata unor conditii externe, poti accentua problema in momentul in care folosesti pensulele de machiaj ale unei alte persoane. Pe pielea fiecareia dintre noi stau zeci de mii de bacterii, iar pensulele sunt un mediu prielnic pentru ele. Împrumutand pensule una de la alta, poti face schimb si de bacterii ce iti pot contamina produsele si  implicit poti dezvolta diferite infectii. Cea mai bine este sa ai pensula ta,sa o dezinfectezi cu alcool inainte de folosire iar daca te lupti cu acneea  este important sa dezinfectezi pensulele de machiaj saptamanal.

Mai mult, chiar si pensulele tale iti pot da batai de cap, daca nu le speli regulat, cu o solutie pe baza de alcool sau cu sampon, o data pe saptamana.

Locul 2
Fardurile de ochi si creionul dermatograf

Creionul il aplici pe mucoasa conjunctivala ,deci fara doar si poate poti dezvolta diferite infectii printre care si conjunctivita .De asemenea, fardurile de pleoape și aplicatoarele acestora nu ar trebui împrumutate niciodată.


Locul 1
Mascara 



Mascara ta favorita poate absoarbe repede bacterii si virusuri usor transmisibile, precum conjunctivita, iar ochii tai sunt suficient de sensibili incat sa nu se poate apara de astfel de lucruri. In plus, de fiecare data cand re-folosesti produsul, aerul care intra in tub poate ajuta la inmultirea acestor bacterii. In cazul in care vrei neaparat sa imparti mascara cu altcineva, incearca sa folosesti perii de unica folosinta, precum make-up artistii.

Tu care crezi ca sunt produsele pe care nu trebuie niciodata sa le imparti cu cineva ? 

Etichete: ,