Trucuri pentru un par frumos si sanatos

Week-endul s-a incheiat,iar saptamana ce urmeaza se anunta una cu mult soare.Podoaba capilara trebuie ingrijita exact ca si orice alta parte a corpului.
Ingrijirea parului necesita timp,energie dar si folosirea unor produse special create pentru acest scop.
Parul trebuie ingrijit ca  podoaba de pret,pentru ca atunci cand este sanatos si stralucior te face irezistibila.Oricum cui ii place sa aiba un par tern,cu varfuri despicate sau fragil?

Mai jos vreau sa iti prezint cateva trucuri pe care le stiu si pe care le-am invatat de a lungul timpului.Dupa cum poate stii am un par lung,il iubesc si asta ma face sa ii dau o mai mare importanta. Pentru ca parul sa arate bine dar sa si miroase extraordinar,adauga in samponul tau preferat cateva picaturi de ulei esential.Poti dilua o sticla de sampon 250ml cu apa50% si 20picaturi de ulei esentia de levantica.Parul tau va mirosi minunat zile in sir.
Daca vrei ca parul tau sa aiba reflexe blande naturale,atunci aplica zeama de lamaie inainte de a iesi la soare,Daca esti mai comoda,atunci poti incerca produse din comert,sampon,ulei,produse de coafat care au in componenta citrice.
Stiu multe dintre noi se confrunta cu varfurile despicate,Eu sunt un exemplu clar.Un sfat ,nu freca niciodata parul.Dupa ce ti-ai spalat parul,infasoara-l intr-un prosop si lasa-l acolo sa aboasra el toata apa.Nu freca,asta nu face bine deloc firului de par.
O data la 6 saptamana tunde-ti varfurile,iar extra poti folosi produse destinate acestui scop.
Eu folosesc Ser pentru varfuri deteriorate de la Avon,care miroase divin timp de vreo 2 zile.
Mai folosesc si ser pentru varfuri deteriorate de la Gerovital Plant.Ambele produse pe mine ma ajuta si imi plac.
Cand vine vorba de pieptanat,daca ai parul lung alege   o perie cu peri naturali si nu sintetici,E putin mai scumpa dar merita.Materialele sintetice favorizeaza electricitatea statica si asta cauzeaza fragilitatea parului,si de aici se ajunge la parul care se rupe si cade frecvent.
Intotdeauna cand incepi pieptanatul incepe de la varfuri si descurcale.Astfel eviti sa tragi de par si sa il rupi.
Daca folosesti des placa,ondulator uscator sau orice aparat care distruge firul de par atunci poti incerca masca cu ou, ulei de masline.
Masca se prepara dintr-un ou si o lingura sau 2 de ulei de masline,depinde de lungimea parului.
iar la acest amestec se adauga dupa preferinta unul sau mai multe dintre ingredientele din lista de mai jos:

iar daca vrei uleiul de masline poate fi inlocuit cu 


Daca cumva te paste calvitia,cel mai bine e sa te tunzi scurt si intr-o forma care sa te avantajeze si sa ascunda problema ta.

Daca ti-a placut ce ai citit si esti interesata de alte masti,trucuri sau mai stiu eu ce.Da-mi de veste :) 

Etichete: , ,