Primavara si problemele tenului

Schimbarile de anotimp si in special de temperaturi isi pun amprenta serios pe tenul nostru.
In ultimul timp a fost o vreme,foarte capricioasa,astazi era cald si  frumos,a doua zi ningea,peste doua zile iar soare si tot asa.Tenul meu a avut de suferit si inca va mai suferi pana  nu se reglementeaza treaba asta.
Primavara indiferent de tipul de ten pe care il ai,acesta va deveni tern si lipsit de vitalitate.Nu e o regula insa de cele mai multe ori se intampla asta.Diferentele de temperatura determina dezhidratarea tenului.Vantul si soarele usuca pielea si o sensibilizeaza.


Substantele alergene din aer,se inmultesc iar tenul si mai ales cel cu probleme are de suferit.
Pentru a evita treburile acestea tenul trebuie ingrijit constant si cum mult interes.
Demachierea si curatarea sunt obligatorii si trebuie facute zilnic.O masca aplicata o data sau de doua ori pe saptamana poate face minuni.
Daca aceste masti sunt facute in casa atunci esti castigata de doua ori.
Cea mai cunoscuta si apreciata masca pentru ingrijirea suplimentara a tenului ar fi cea cu miere si fulgi de ovaz..
Amesteca o  lingurita de miere cu una de fulgi de ovaz,cu cateva picaturi de suc de lamaie si ulei de masline.
Aplica masca si las-o sa actioneze timp de 15 minute,apoi curat-o cu apa calduta.
 O alta masca ce se poate face rapid,si o poti aplica chiar si dimineata inainte de a iesi din casa,este masca cu banana.
Zdrobeste jumatate de banana si amestec-o cu cateva picaturi de ulei de masline si suc de lamaie.Este o masca bogata in vitamine si foarte hidratanta.

Pentru fetele cu tenul uscat  uleiul de argan face minuni.
Arganul contine de 3 ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline si este bogat in acizi polinesaturati.Acest ulei aplicat pe ten,hidrateaza tenul,il restructureaza si ii rezolva problemele.
Pentru luminozitate exfoliera tenului este obligatorie.
Zahar brun sau malai amestecat cu miere sau smantana...inlocuieste cu succes orice exfoliant scump de pe piata .Dupa ce ai aplicat masca si ai intins toata compozitia cu miscari circulare,clateste totul cu ceai de musetel.
Acesta ajuta la cicatrizarea tenului dar te si ajuta sa scapi de punctele negre.

Masca cu avocada este si ea la indemana oricui.Paseaza miezul unui fruct impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline.Aplica mixul pe fata,lasa-l 10-15min si apoi clateste cu apa calduta.Aceasta masca ajuta tenul sa nu se mai descuameze sau dezhidrateze.Astfel el e pregatit pentru schimbarile de temperatura.


Dupa cum am zis,in aceasta perioada tenul este destul de sensibil si iritat.Cauta si aplica zilnic creme ce au in compozitie extract de musetel,alantoina sau vitaminele A/E. Aceestea protezeaza si hidrateaza tenul.De asemenea un Spf este si el extrem de important.La fel de important nu uita sa bei cei 2 litrii de apa zilnici.

Tu ce trucuri folosesti pentru un ten perfect in aceasta perioada?

Etichete: , , ,