Hai la Vatra Dornei !



In cadrul concursului activ in acest moment pe blog, te-am intrebat ce  ti-ai dori sa mai citesti pe blog.Multe raspunsuri au avut si cuvantul calatorie sau destinatii vacanta.
Mie una imi place foarte mult,dar foarte mult sa calatoresc.Daca s-ar putea m-as plimba non stop :D
Mi-as dori sa castig la loto sau ..nu stiu unde,o suma maree mare de bani sa imi permit sa vizitez cel putin jumatate din lume.
Din pacate pana acum nu am fost decat Grecia,Turcia anul acesta Bulgaria si restul prin tara.
Oricum pe lista calatoriilor sunt multe obiective,sper ca incet incet sa tot tai cate unul de pe aceasta.
Cum Vatra Dornei este si ea un oras statiune destul de vizitat pe timp de vara dar si pe timp de iarna,m-am gandit sa iti povestesc cate ceva.Vacanta de Pasti,concediile de vara se apropie si poate nu  ti-ai gasit inca destinatia,Vatra Dornei poate fi un reper bun de luat in seama.
Vatra Dornei se afla la o altitudine de 802km in nordul Romaniei,la 40km de Campulung Moldovenesc,110km de Suceava si 83 Km fata de Bistrita.Localitatea este situata in Bucovina si nu in Moldova cum multi tind sa creada.
Vatra Dornei este cunoscut ca un oras statiune inca din secolul 19,staiune balneoclimaterica cu ape minerale,ape calcice,magneziene,namol de turba si multe alte benefici .
Fiind totusi o zona montana,trebuie sa stii ca temperaturile sunt mai scazute...chiar si vara daca prindem 30 de grade e bucurie mare :)) Cel putin pentru mine este.
Si ca sa nu mai lungesc ..
Ce poti vizita in oras...
Muzeu etnografic,acesta se afla intr--o aripa a primariei  si gazduieste trei ramuri ale culturii zonei.
Parcul municipal este si el un punct de atractie,iar veveritele "Mariana" sunt foarte cautate :) De asemenea Muzeul de stiinte ale naturii nu trebuie ratat nici el.Merita vizitat si cu siguranta iti va placea.

 Zona este minunata.Aer curat,paduri,izvoare cu ape minerale si multe manastiri in zona.Bucovina este cunoscuta ca fiind tinutul manastirilor .
Manastirea Putna,Manastirea Voronet,Manastirea Sucevita.Moldovita,Arbore,Dragomirna,Humorului Sunt doar cateva din manastirile care pot fi vizitate.



De asemenea in zona se pot vizita si Pietrele Doamnei,Piatra Soimului,Transraraul,si manastirea Rarului...toate aceastea gasindu-se intr-un singur loc  in masivul Rarau.


Lacul Colibita,sau marea dintre munti se afla in apropiere de zona Dornelor, la poalele muntilor Calimani.Acesta se afla in judetul Bistrita insa se poate ajunge destul de repede si usor acolo.
In rest se pot face rafting pe apele repezi ale Bistritei,echitatie.
Telescaunul este si el unul din punctele de atractie al orasului Vatra Dornei.
La cativa km de Vatra Dorneiin drum spre Bistrita,in comuna Piatra Fantanele poti vizita castelui lui Dracula.Unde se zice ca acesta ar fi locuit.Pasul Tihuta este un obiectiv demn de luat in considerare,tot aici gasesti si Manastirea de maici Piatra Fantanele.
In cealalta parte,in Suceava mai exact se poate vizita cetatea de scaun a Sucevei.Cetatea lui Stefan cel Mare 
Muntele Vulcani Calimani dar si cariera de piatra de acolo sunt un alt obictiv turistic foarte interesant.





Pe timp de iarna sunt 3 partii pentru incepatori dar si pentru avansati .
Serbariile zapezii sunt un punct de atractie pentru turistii din intreaga tara.

Dintre alte activitati sau obiective turistice interesante din imprejurimi mai pot recomanda: Pavilionul japonez din parcul central; Fosta Casa Vladimir, azi sediul Minbucovina; Vila Cembra; Biblioteca municipală din Vatra Dornei; Clădirea Izvorului Unirea, azi Restaurantul Maestro; Cazinoul Vatra Dornei înainte de anul 1916; Cazinoul Vatra Dornei în anul 2008; Casa de cultură "Platon Pardău" si multe altele.










Ce zici ?Te-am convins?Vii la Vatra Dornei ? 

Etichete: , , , , , ,