Dintii negresei - reteta

E uite ca a venit si timpul sa va spun mai multe despre prajitura Dintii Negresei,prajitura cu care v-am tot pofta zilele trecute.
Si nu doar voua v-am facut pofta ci si rudelor,duminica vin la mine sa mai manance o portie :D Deci sambata tura noua de prajitureala....
Nu va mai tin pe jar...hai sa vedem cum se face aceasta prajitura...va zic din start ca e foarte simplaaaa


Ingrediente :
Blat
– 5 galbenusuri
– 1 pachet de unt sau margarina (250 grame)
– 1 cana de zahar
– 300 gr  de faina
– 150 ml de lapte
– 2 linguri de cacao
– 1 praf de copt

– esenta de vanilie

Bezea 
– 5 albusuri
– 150 gr de zahar pudra
– 1 zahar vanilat
– 1 lingura de otet sau zeama de la o lamaie

Cele 250 g unt  se freaca cu o cana de zahar.Eu l-am avut pudra Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga alternativ si laptele dar si  faina amestecata cu   praful de copt si  cacaoa.Se adauga si esenta.
 Se pune in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina sau mai simplu foie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 min sau pana e gata.Depinde de cuptor .
Cat timp blatul e in cuptor facem bezeaua.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga  zaharul treptat si zeama de la o lamaie. Se freca bine cu mixerul pana avem o bezea foarte tare.
Cand blatul este copt , il scoatem si adaugam bezeaua si nivelam bine. O dam din nou la cuptor pentru inca 7-8 minute. O lasam sa se racoreasca 10 min apoi taiem cu cutitul inmuiat in apa rece. Dupa fiecare rand taiat , spalam cutitul ca sa taiem bezeaua perfect .
Eu am adaugat si putina ciocolata rasa..pentru un plus de culoare si gust.
Pofta buna !!! 






Etichete: