Turta dulce


Nu ma dau in vant dupa prajituri,insa atunci cand vreau ceva bun si am si chef de prajiturit ma apuc .De obicei imi place sa stau sa le bibilesc sa fac cremoase.Pentru ca timpul nu mi-a permis si am lucrat toata saptamana dinainte de Craciun,m-am apucat din timp de prajiturit si am facut cateva fursecuri dar si turta dulce.
Aceste prajiturele,dupa parerea mea sunt mai potrivite pentru craciun,insa daca nu am avut timp sa postez aceasta reteta poate va inspira,eu zic ca sunt bune si pentru revelion.Aromele si condimentele folosite sunt perfecte pentru aceasta perioada.  
 


Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu nu a stat deloc la frigider si a fost la fel de bun.Al meu l-am amestecat bine cu mixerul,intai cu paletele pentru mixat si apoi cu cele  pentru aluat.Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai altfel se lipeste de masa si sucitor.



Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Daca le lasati mai multe se usuca si se intaresc.Se lasa sa se raceasca.
 

 Se pot orna cu glazura sau se pot lasa asa simple.Eu si Rares ne-am jucat cu creioanele de la Dr.Oetker si acesta este rezultatul...

Va place turta dulce? 
Ce ziceti incercati reteta ?

Etichete: