La multi ani Romania !

Tara noastra-i o comoara si de asta m-am hotarat astazi sa va zic cateva lucruri dragute despre ea.Poate le stiti poate nu,insa chiar vineri am ascultat o melodie si un vers suna cam asa "Saraca tara bogata"
 Ar trebui sa invatam sa ne cultivam mandria si sentimentul de unicitate in Europa si in Lume. Adaugati si voi in aceasta lista, motive de bucurie ca v-ati nascut aici si nu in alta parte... 

 Chiar daca la nivel national este cunoscuta doar de caraseni, spectaculoasa cascada Bigăr a reusit sa devina renumită în afara granitelor tarii. Din cele opt cascade mentionate în topul celor de la The World Geography, cascada caraseana uimeste prin spectacolul oferit de firele de apa ce se revarsa peste stanca acoperita de muschi, ceea ce o face sa urce pe primul loc al topului.

 



In Romania au existat oameni de stiinta extraordinari: Nicolae Constantin Paulescu – a descoperit insulina; Henri Coanda, Traian Vuia si Aurel Vlaicu sunt pionierii zborului; Emil Racovita este fondatorul biospeologiei si multi altii.

Petrache Poenaru- inventatorul stiloului

Nu doar barbatii au scris istorie,si femeile romance au cunoscut faima si au scris istorie in toate domenile
 Intre acestea: Sarmiza Bilcescu, de exemplu, a fost prima femeie doctor in drept, Ana Aslan este supranumita "savanta care a invins batranetea"; Elisa Zamfirescu este prima femeie inginer din lume, Smaranda Braescu este prima femeie pilot din Romania, sau Virginia Andreescu Haret care a fost prima arhitecta din lume, etc.

Ana Aslan


Nadia Comaneci a fost prima care a  obtinut primul 10 din  istoria gimnasticii mondiale.Ea este una dintre cele mai iubite sportive din lume.



Transafagarasanul este considerat cel mai frumos drum din lume.Din pacate nu l-am vazut live,insa este pus pe lista obiectivelor de vizitat pe 2016



 

Romania are 7 situri protejate de UNESCO: manastirile din Moldova, fortareata daca din Muntii Orastie, Manastirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, bisericile de lemn din Maramures, Centrul istoric al Sighisoarei si Delta Dunarii.

Despre Manastirile din Bucovina/Moldova nu va pot spune decat ca sunt minunate si merita pe deplin vizitate !

Statuia lui Decebal este cea mai mare din Europa


Romania este cea mai bogata tara din Europa in resurse aurifere

 




Avem sau nu o tara bogata,din toate punctele de vedere ?Sunteti mandre ca sunteti romance?Aveti si alte motive de mandrie,in afara de cele enumerate de mine ?

Etichete: