Asemanari intre fructe si parti ale corpului

De mica stiam ca daca mananc nuci ma fac desteapta :))Sunt bune pentru creer si nu numai,stiam ca morcovul e bun pentru vedere si de aceea iepurele e asa agil ca vede bine.Stiti el mananca mult morcov :))Eee mici siretlicuri cu care parintii ma pacaleau sa mananc mai multe fructe si legume.Ceea ce nu stiam e ca si aceste legume si fructe seamana cu partile corpului pe care le si protejeaza.Sper exemplu morcovul  e bun pentru vedere ,dar sectionat seamana izbitor de bine cu ochiul.Rinichiul cu fasolea sau nuca cu creerul .


O veche teorie spune ca plantele au fost create de Dumnezeu astfel incit sa semene cu organele corpului omenesc si sa contina tot ceea ce au nevoie pentru o buna functionare.
În Evul Mediu, era extrem de populara Doctrina semnaturilor, o teorie care sustinea ca fiecare planta seamana cu un organ din corpul omenesc, prin urmare, ajuta si la buna lui functionare.




 Telina seaman foarte tare cu structura oaselor si de asemenea este foarte buna pentru oase. Telina contine silicon, ceea ce da forta oaselor. Iata o alta asemanare izbitoare: oasele au 23% sodiu, iar telina contine la randul ei 23% sodiu.



 Fructul de Avocado are aceeasi forma pe care o are uterul. De asemenea, studiile au aratat ca ca avocado previne cancerul cervical si echilibreaza hormonii. Si inca ceva uimitor! Asa cum un bebe are nevoie de 9 luni ca sa se dezvolte in uterul mamei, un fruct de avocado are nevoie tot de 9 luni ca sa creasca, de la inflorire pana la fructul copt!



 Cartoful dulce seamana izbitor de tare cu pancreasul si de asemenea, consumul sau ajuta pancreasul. Cartoful dulce este bogat in vitamina B6, iar studiile au aratat ca aceasta substanta inhiba dezvoltarea cancerului pancreatic.




Daca sectionam o ciuperca vom observa cat de bine seamana cu urechea umana. Ciupercile sunt recomandate pentru imbunatatirea auzului, lucru explicabil prin continutul de vitamina D. Mai mult, aceasta vitamina va ajuta si oasele din ureche, ciocan, nicovala si scarita, contribuind astfel la o mai buna transmitere a sunetului.Dupa cum am spus sunt o sursa nemaipomenita de Vitamina D, careprevine de asemenea si peirderea parului.



Smochinele cresc în perechi si interiorul lor este plin de seminte. Seamanaă cu organele genitale masculine si actioneaza benefic asupra lor. Unii cercetatori sunt de parere ca smochinele pot creste motilitatea spermei barbatilor, combatand in schimb sterilitatea. 
Bananele, alunele de pamant si castravetii contin substante nutritive cu efect benefic asupra organelor sexuale masculine, mai ales în ceea ce priveşte cresterea libidoului.

 Faptul ca maslinele au o forma asemanatoare ovarelor i-a condus pe adeptii Doctrinei semnaturilor sa considere ca masline fac pereche cu aceste organe feminine. Maslinele participa la mentinerea sanataatii ovarelor si la buna lor functionare.

Toata lumea stie ca rinichiul are forma unei boabe de fasole. Am invatat treaba asta in cartile de anatomie de prin generala. Consumul de fasole contribuie într-adevar la functionarea optima a aparatului urinar. Igienizeaza rinichii si caile urinare. Ceaiul din teci de fasole are proprietati diuretice excepţionale si de aceea este recomandat an cistita sau boli ale vezicii urinare. Prin cresterea diurezei, ceaiul detoxifica organismul, si mai ales curata rinichii si elibereaza caile urinare, calmeaza spasmele si regleaza procesul de urinare.



Ghimbirul seamana cu stomacul uman, iar ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca unul dintre beneficiile sale cele mai mari este acela de a ajuta digestia. Remediu pentru raul de miscare, ghimbirul este utilizat de peste 2.000 de ani în medicina traditionala chinezeasca pentru a scapa de greata si pentru calmarea durerilor de stomac. 
 Gingerolul, ingredientul activ pe care il contine gimbirul previne de asemenea, senzatia de rau si este un antivomitiv eficient.


Grepfrutul, portocalele si alte citrice contribuie la mentinerea sanatatii sanilor si la o buna circulatie a limfei la nivelul acestora. In plus, cercetari recente au aratat că grepfrutul contine si un grup de fitonutrienti (limonoide) care inhiba celulele canceroase mamare. 

Toată lumea stie ca morcovul ajuta la imbunatatirea vederii, iar teoria semnaturilor sustine acest adevar. Daca taiem un morcov in feliute, vom observa ca rondeaua prezinta o retea de raze, ca la iris, iar în mijloc ar fi pupila. De altfel, gratie continutului de vitamine si antioxidanti precum betacarotenul (precursorul vitaminei A, pe care ochiul nostru o foloseste pentru a stimula celulele specializate din retina), morcovii micsorează riscul de degenerare maculara, principala cauza a pierderii vederii la varstnici.


Nuca seamana în mod izbitor cu un mic creier uman. O jumatate de nuca ne arata cele doua emisfere, creierul mare si creierul mic, iar cutele si încretiturile ei sunt similare circumvolutiunilor de pe cortex.Nucile au o asemanare izbitoare cu creierul uman si sunt din vechi timpuri recunoscute ca unule dintre cele mai importante alimente pentru sanatatea creierului. Nucile sunt o buna sursa de 0mega -3 si au mai multi antioxidanti, acid folic si vitamin E, decat orice alt fruct uscat. Inainte de consum, este important sa clatiti sau sa tineti nucile in apa pentru cateva ore.



Rosia este leguma care face pereche cu inima. Pentru ca este rosie, inima fiind puternic vascularizata si este impartita in patru camarute. Coincidenta sau nu, rosia este bogata în licopen, o substanta care reduce considerabil riscul bolilor cardiovasculare, in special a celor coronariene, dar şi a anumitor forme de cancer. Tot pentru sanatatea circulatiei sanguine este recomandat vinul rouu, deoarece este bogat în antioxidanti si polifenoli.Vinul fiind si el considerat  "sangele Domnului" .



Strugurii seamana cu alveolele plamanior. O dieta bogata in struguri proaspeti ajuta la reducerea riscului de cancer la plamani!
Cercetatorii au aratat ca o dieta ce include struguri proaspeti poate reduce considerabil riscul de emfizem pulmonar. Se pare ca semintele de struguri contin o anumita substanta cu rol important în combaterea radicalilor liberi si in reducerea severitatii astmului alergic. Datorita efectului de crestere a umiditatii în plamîni, dietele si tratamentele naturiste cu struguri sunt indicate in tratarea astmului



Cum vi s-a parut acest articol?Cate din aceste alimente stiati ca seamana cu parti ale corpului si ca sunt si bune pentru ele ?Eu am vazut foarte interesant acest articol si de aceea am  zis sa impartasesc cu voi aceasta informatie :) 

Etichete: ,