Tarancuta tarancuta - ia romaneasca 2015



Ia este elementul emblematic al portului traditional romanesc, care daca este autentica poate fi o opera de arta in sine.



Incep sa ador ia....nu stiam ca poate fi atat de frumoasa si ca poate fi atat de deosebita intr-o tinuta.
Ia romaneasca a fost poate cel mai bine promovata de imaginea Reginei Maria, care a creat o adevarata moda a vremii conturata in jurul costumului national, pastrandu-se numeroase imagini cu regina imbracata in acest mod, iar doamnele din marea aristocratie erau incurajate sa poarte elemente de costum traditional chiar si la receptiile de gala.De cand nu mai reprezinta doar o parte din zestrea bunicii, creatorii si stilistii romani si nu numai se intrec in a propune diferite variante de integrare a iei in outfit-uri de zi cu zi.Poate ar fi mai frumos sa vezi femei pe stada inbracate in costume populare sau macar o ie frumoasa decat in fuste de-o palma,topuri decoltate si lista poate continua.Eu deja mi-am  comandat o alta iei.Nu stiu cate dintre voi stiti dar acum pe 24 iunie se sarbatoreste ziua universala a iei .
Si ma bucur ca anul acesta voi putea sa imi "etalez" si eu ia mea...mandra de ea fiind :)


                                          ***                                                            
                             
Cea mai simpla si poate ca si  cea mai accesibila modalitate de a purta ia este in combinatie cu clasicii jeansi. Sunt usor de asortat si nu implica mari batai de cap. Mai mult, pentru ca nu sunt piese vestimentare simple, reuČ™esc sa puna in valoare frumusetea unei bluze traditionale.Eu am ales sa ii port cu o pereche de jeans simpli  si balerini rosii.Nici de aceasta data nu am putut renunta la una din gentile Adona.preferate asa ca am scos-o si pe ea la plimbare.
Si app mi-am comandat o noua geanta de pe Adona.ro ....ador materialul si calitatea lor ....Momentan Maddison e preferata mea,sa vedem daca o va detrona Prudence <3 

Ie/Blouse Zaful
Jeans Bershka
Cercei/Earrings Zaful
Geanta/Bag Adona.ro












Lookbook 

Etichete: ,