La multi ani Florilor!

Doamne ce trece timpul,inca o saptamana si vin sarbatorile Pascale.Bine asta la ortodoxi pentru ca cei catolici sarbaoresc astazi Sfintele sarbatori Pascale.
Nu stiu cum e la voi insa la mine nu prea e atmosfera pentru Pasti,seamana mai mult asa cam ca pentru Craciun.Astazi e cat de cat acceptabil afara si daca e sa ne luam dupa traditii cum e in ziua de Florii asa va fi si in ziua de Paste,deci sper ca pe saptamana  viitoare sa nu trebuiasca sa imi cumpar bocani noi :D in locul pantofilor .
Astazi noi ortodoxi sarbatorim Floriile .
"Floriile sunt un praznic împărătesc ce are loc cu o săptămână înainte de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii: Sfintele Paşti. “Evenimentul este legat de intrarea Mântuitorului în Ierusalim, smerit şi călare pe un asin. Denumirea de Florii, în sine, se pare că îşi are originea dintr-o sărbătoare romană numită Floralia, dedicată primăverii şi renaşterii naturii. Termenul a fost adoptat în creştinism şi pus în legătură directă cu intrarea Domnului Iisus Hristos în Cetatea Sfântă."
De asemenea astazi multe persoane isi serbeaza ziua de nume.Zic multe pentru ca sunt chiar mai multe decat te-ai astepta .Sigur ai si tu cateva persoane in lista de prieteni,in agenda telefonului sau chiar in familie si nici prin gand nu iti trece ca si ea este astazi sarbatorita.
Asa ca hai sa descooperim impreuna carora trebuie sa le spunem astazi La Multi Ani ! 
                                                          A: Anemona, Angela, Angelica

B: Brandusa

C: Camelia, Codrin, Codrina, Codrut, Codruta, Craita, Crina, Crin, Crinu, Crinuta, Crizantema
D: Daria, Delia (de la dalie), Dumitriţa (denumire populară a crizantemei)


E: Eugenia




F: Floarea, Flora, Florenta, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina

G: Garofita, Gherghina (foto), Genţiana
H: Hortensia


I: Iris, Iasmin, Iasmina (derivate de la Iasomie)

L: Lăcrămioara, Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Luminiţa ,Lucia, Liliana, Lilian (de la liliac sau de la crin - Lilly, în engleză)


M: Mălin, Mălina , Margareta, Micsunica, Mugurel

N: Narcis, Narcisa

O: Ortansa (derivat de la Hortensii)

P: Panseluta

R: Romanita, Roza


T: Trandafira

V: Violeta, Viorel, Viorela, Viorica

Z: Zambila.

Ei bine,am avut dreptate la inceput ?Aveti persoane in cercul de prieteni carora nu le-ati spus inca La multi ani !!!

Pe aceasta cale vreau sa urez si eu un sincer si calduros La multi ani , o primavara frumoasa si plina de impliniri tuturor persoanelor sarbatorite astazi.Printre ele se numara si mama mea Brandusa :* 

Etichete: