Petreceri reusite cu gheata carbonica

Gheața carbonică, cunoscuta de asemenea si sub denumirea de gheata uscata, este o forma solida a dioxidului de carbon. Aceasta este folosita cu preponderenta ca agent de racire si are în acest sens o serie de avantaje precum temperatura mai scazuta decat cea a apei inghetate si neproducerea de reziduuri. Principala sa utilizare este la conservarea/pastrarea mancarurilor, bauturilor etc. la o temperatura scazuta, atunci cand alte moduri de racire sunt indisponibile sau neadecvate.

Gheata carbonica este dioxid de carbon solid si cuprinde doi atomi de oxigen legati de un singur atom de carbon. Acesta este lipsit de culoare, are un miros acrisor-picant, non-inflamabil si usor acid.gheata carbonica („dry ice”) a fost descoperita pentru prima oară in 1834 de chimistul francez Charles Thilorier, care a publicat prima descriere a substantei. De-a lungul experimentelor sale, acesta a observat ca la deschiderea unui capac al unui cilindru mare continand dioxid de carbon lichid, acesta se evapora foarte repede. În anul 1924, Thomas B. Slate a vazut in gheata carbonica o buna oportunitate de a castiga bani, asa ca a facut toate demersurile pentru a o breveta in scopul de a o vinde pe teritoriul Statelor Unite. Ulterior, acesta a devenit prima persoana care a facut din „dry ice” o industrie cu un succes rasunator.
Astazi cei care duc mai departe  traditia sunt cei de la www.dry-ice.ro , o echipa tanara si dinamica. 
Si pentru ca am inceput cu cateva date pentru a stii mai multe detalii despre gheata carbonica , acm vreau sa va dau si cateva exemple in care se poate folosii aceast tip de  gheata .

Il puteti folosii in pahare , atunci cand vreti sa impresionati prietenii . Poate ati participat si voi la vren eveniment unde ati vazut cum un fum iese din paharul de sampanie sau din cocktail .Ei bine aceea era gheata carbonica .Se pun cateva granule in pahar , iar aceasta se topeste formand acel nor de fum .Tine intre 3si 5 minute si cel mai important nu este toxic.Cu toate astea nu se poate consuma pentru ca este foarte rece -79grade...asa ca mai bine admiram fumul lasat pana se topesc granulele .
Un alt mod in care se poate folosii gheata  , este la nunti . Toate miresele isi doresc o nunta ca in povesti , Dansl mirilor cu siguranta este unul din momentele cheie al unei nuntii .Iar cel mai important efect in cadrul organizarii unei nunti de succes este fumul greu cu gheata carbonica , de ce sa se foloseasca masini din alea cu fum sa se inece nuntasii , rochia miresei sa miroase numai a fum din acela innecacios ,Gheata carbonica este solutia daca vreti n efect de nota 10 . 
De asemenea gheata carbonica se poate folosii si in medicina , se foloseste in special la transportul sau depozitarea probelor biologicedar si pentru inlaturarea negilor.
Gheata carbonica se foloseste si in industria alimentara, mai ales in cateringul aviatic, gheata carbonica se utilizeaza in special la transportul alimentelor care necesita congelare sau refrigerare rapida.Cum avioanele nu au frigidere gheata se foloseste  a racii bauturile sau pentru a pastra produsele reci sau congelate .
Un alt mod in care se poate folosii gheta este ...sub forma de sculpturi .
Transforma petrecerea ta cu sculpturi de gheata intr-un eveniment de vis. O sculptura de gheata da un plus de eleganta si rafinament petrecerii tale.
Uite cat de interesant pare acest suport pentru sticle ...si mai mentine si sampania rece pana la omentul servirii.Este minunat acest lucru.Nu ?
Cu ajutorul ghetei se pot sculta baruri , flori , cuburi , suporturi pentru fructe  ,logo firma sau orice altceva doreste clientul /

Un alt produs care nu lipseste din niciun bar din lume este gheata pisata. Este principalul ingredient al renumitului cocktail Mojito. Inafara de cocktailuri, gheata pisata se poate folosi in foarte multe domenii. Cu siguranta ati vazut in marile Hypermarketuri ca pestele si fructele de mare sunt pastrate pe gheata pisata, deoarece ce asa se pastreaza proaspete pentru un timp mai indelungat. La fel se face si in cazul transportului a acestor produse.

Pretul unei cutii cu 18kg de gheata carbonica dupa parerea mea este unul foarte rezonabil .Doar 230lei ,si include gheata si ambalajul termorezistent .
In momentuul de fata nu am nici un evveniment care sa ma faca sa comand o astfel de cutie , insa daca voi avea vreodata nevoie cu siguranta stiu unde sa apelez .