Greseli cand iti intinzi parul cu placa

Cand vine vorba de frumusete, sunt putine eforturile pe care femeile nu le fac pentru a arata impecabil. Parul este una dintre cele mai de pret comori ale unei femei: lung, stralucitor si drept.

 Multe fete cu parul ondulat dar si cele cu parul drept isi doresc ca parul lor sa fie perect intinsSi cum majoritatea isi intind parul acasa cu placa.. trebuie sa stiut cateva reguli esentiale ..Trebuie de stiut totusi ca  si acest ajutor are neajunsurile lui, mai ales ca vorbim, despre un dispozitiv care emana indeajuns de multa caldura incat sa prepare o pizza. ;)

Cele mai grave 10 greseli pe care le faci cand utilizezi placa de par ar fi :





10. Nu iti hidratezi parul inainte

Trebuie sa stii ca nu exista un sampon sau un balsam care sa iti asigure un par perfect drept. Cu toate acestea, exista produse care pot sa iti hidrateze parul si sa il pregateasca pentru procesul de indreptare. Aplica balsamul pe parul pieptanat, cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari.


9. Folosesti uscatorul de par

O alta greseala pe care o faci cand folosesti placa este aceea de a folosi uscatorul de par inainte . Acesta este cel mai daunator parului tau si este factorul diferentiator dintre un par drept si unul mai ciufulit.

Daca, totusi, nu ai incotro si trebuie sa folosesti uscatorul, este recomandat sa nu iti usuci parul in totalitate. Daca este uscat in proportie de 80%, este perfect pentru a aplica restul produselor cosmetice sau pur si simplu pentru a lasa parul sa se usuce de la sine. Abia apoi poti incepe procesul de indreptare cu placa de par.


8. Tii placa pe par pana „sfaraie"

Daca vezi ca parul tau incepe sa sfaraie, este bine sa te opresti. Parul tau trebuie sa fie foarte bine uscat atunci cand il indrepti. In cazul in care el este uscat si tot ai probleme, trebuie sa fie din cauza produselor de intretinere pe care le folosesti. Este logic: daca este deshidratat, inseamna ca placa de par nu face decat sa arda restul de cosmetice ramase in firele de par.


7. Nu folosesti un protector termic

Daca nu vrei ca parul tau sa se „prajeasca", trebuie sa folosesti un protector termic. Exista produse care protejeaza parul pana la temperaturi ridicate la valoarea de 230 de grade Celsius si care rezista la umiditate. In acest sens, poti sa folosesti cu incredere si uleiul de argan, care te va proteja cu siguranta.


6. Nu stii sa reglezi temperatura

O alta greseala pe care o fac multe fete cand vine vorba de utilizarea placii de par este aceea de a o regla la cea mai mare temperatura. Valoarea de 230 de grade amintita mai devreme a fost special conceputa pentru folosirea placii de par in saloane. Nu a fost conceputa pentru consumatorii de rand, cu toate ca acum oricine o poate folosi.

Daca alegi sa setezi o temperatura asa ridicata, parul tau va avea de suferit. Incearca sa mentii o temperatura constanta pentru placa de par, in jurul valorilor de 150-170 de grade.


5. Nu iti imparti parul

Cand folosesti placa de par, nu trebuie sa iei la intamplare firele pentru a le indrepta. Placa nu va putea sa indrepte portiunile prea mari de par. Daca procedezi in acest fel, nu vei face decat sa risipesti curentul.

Este recomandat sa iti sectionezi parul in portiuni care pot fi usor de indreptat, nici prea groase, nici prea subtiri. Poti sa iti imparti parul in functie de carare sau pur si simplu incepand de la crestet, cu partea din fata si aceea din spate.

4. Te straduiesti prea mult
Daca treci cu placa de par de mai multe ori pe aceeasi portiune de par, nu vei face decat sa iti distrugi podoaba capilara. Trebuie sa ai parul bine sectionat si sa te asiguri ca iti indrepti, dintr-o singura miscare, suvita cu suvita.

3. Aplici produse nefolositoare
Este stiut ca o treaba bine facuta poate sa fie distrusa exact la final. Exact asa se intampla si cu parul tau. Poti sa il indrepti perfect si, la final, sa ii aplici produsele care nu i se potrivesc. Ai grija sa alegi produsele de ingrijire speciale pentru tipul tau de par si nu vei avea probleme.

2. Nu iti cunosti placa de par
Poate cea mai grava greseala in folosirea placii de par este aceea de a nu o cunoaste in totalitate. Citeste instructiunile cu care vine, seteaza bine temperatura, asigura-te ca nu a stat prea mult in prize sau ca a avut timp sa se incalzeasca, inainte de a o folosi.

Totodata, materialul din care este conceputa este foarte important. In general, placile ceramice sunt cele mai recomandate. Cu toate ca pot fi putin mai scumpe decat celelalte, placile ceramice sunt o foarte buna investitie pe termen lung, deoarece te ajuta sa iti mentii parul mai sanatos si mai frumos.

1.Pare inutil de amintit, dar este esential sa iti descurci foarte bine parul inainte de a-l indrepta. Multe femei nu fac acest lucru si apoi se mira ca parul lor inca este ciufulit sau nu este coafat exact cum era de asteptat. Pieptanandu-ti parul inainte, acesta va avea un aspect mai frumos.


Ai mare grija de parul tau si incearca sa eviti aceste 10 greseli de utilizare a placii de par. O podoaba capilara ingrijita te va face sa arati mai bine.
Eu una folosesc mai rar placa de par ...si daca o folosesc o folosesc pentru cateva bucle . Parul meu e destul de drept si nu are rost sa il mai chinui inutil .
Mereu incerc sa am grija sa nu fac nici una din greselile amintite mai sus .Posibil sa imi mai scape cate ceva .insa de aceea  folosesc placa si mai rar .Chiar si cu produse de protectie ..cea mai buna protectie este de al lasa cat mai liber si a nu-l agresa .
Cine se recunoaste in cel putin una din greseli ?
Tu , tu .... sau tu ... ?

Etichete: ,