Top 10 filme de Halloween

Acest articol trebuia postat ieri sau alaltaieri insa din prea multa inspiratie  :) si din cauza faptului ca am avut programate mai multe postari pentru ziua de ieri am ales sa fac public acest articol , astazi 1 noiembrie ..
Doamne deja suntem in noiembrie ???Inca 22 de zile si vine ziua mea ..sa ma bucur sau nu  ...Imbatranesc......
Si ca sa revenim la filmele noastre... vreau sa va recomand cateva filme numai bune de vazut in seara de Halloween sau de ce in orice alta seara ...Asta pentru amatori genului.
Mie imi place genl horror , thriller ...groaza  , in fiecare seara m-as uita la un film , doua... Bine de fapt chiar fac treaba asta urmaresc serialele mele preferate ....



1.Tarata in Iad

Christine Brown are o slujbă bună,un iubit grozavşi un viitor luminos. În trei zile, însă, tânăra va face primii paşi către iad.
Christine fiind un ofiţer de credite din Los Angeles, are o viaţă minunată alături de fermecătorul ei iubit, profesorul Clay Dalton. Asta până într-o zi, când la bancă vine dna. Ganush cerând o prelungire de credit, pe care Christine decide să nu i-o dea, şi asta doar ca să-şi impresioneze şeful. Drept razbunare, Ganush o blesteamă pe Christine, transformându-i viaţa într-un adevărat iad. Urmărită de un spirit malefic, tânăra trebuie să decidă până unde va merge pentru a scăpa de blestem.

2.Insidious 

Soţii Josh şi Renai se mută împreună cu cei trei copii ai lor într-o frumoasă casă veche în stil victorian, însă, înainte de a avea timp să îşi despacheteze toate obiectele de uz casnic, evenimente bizare încep să se petreacă în jurul lor. Fiul lor, Dalton, îşi propune să exploreze podul locuinţei, dar se prăbuşeşte de pe scară şi se loveşte la cap, iar în dimineaţa următoare intră într-o stare vecină cu coma, din care medicii de la spital nu sunt capabili să îl mai trezească. Renai şi o asistentă medicală îl îngrijesc cu devotament pe copilul care nu răspunde la niciun fel de stimul exterior, iar mama îşi dă seama că în casa lor se petrec fenomene paranormale şi că un spirit malefic încearcă să preia controlul asupra corpului lui Dalton. Întrucât doctorii nu le sunt de niciun ajutor, părinţii disperaţi apelează la experţi în spiritism şi la oameni de ştiinţă preocupaţi de astfel de întâmplări pe care logica nu le poate explica, aflând că nu casa este bântuită de fantome, ci băiatul aflat în stare de letargie atrage ca un magnet forţele malefice, mintea lui fiind prizonieră într-un tărâm îndepărtat denumit The Further. Dacă vedeți prima parte este obligatoriu să vedeți și partea a doua.

3.Oculus

O femeie încearcă să-şi scape fratele de la închisoare şi să-i dovedească nevinovăţia. El a fost acuzat şi condamnat pentru crimă, dar sora lui vrea să demonstreze că acea moarte a fost cauzată de un fenomen supranatural. Un film captivant, un horror care reușește să te atragă din primele momente și să te țină în suspans pe tot parcursul lui.

4.Mama

Cu cinci ani în urmă, Victoria (MEGAN CHARPENTIER, din Red Riding Hood) şi Lilly (ISABELLE NÉLISSE, din Mirador) au dispărut fără urmă din casa lor. De atunci, unchiul lor, Lucas (Nikolaj Coster-Waldau, din Game of Thrones) le-a căutat cu înverşunare împreună cu iubita lui, Annabel (Jessica Chastain, nominalizată la Oscar pentru The Help). După ce le găsesc izolate într-o cabană în ruine şi le aduc acasă, cei doi încep să se întrebe dacă fetele sunt singurele pe care le-au primit în căminul lor.
Pe măsură ce Annabel încearcă să le reobişnuiască pe fetiţe cu viaţa normală, ea devine tot mai convinsă că în casă sălăşluie o prezenţă supranaturală diabolică. Oare fetele suferă de stres posttraumatic, sau o fantomă vine mereu să le viziteze? Cum au reuşit ele să supravieţuiască atâţia ani singure, în pădure? Încercând să găsească răspunsul la aceste întrebări, Annabel descoperă că şoaptele de noapte bună pe care fetele le aud seara vin de pe buzele unei creaturi care vrea să ucidă.

5.Dark Shadows
Joshua şi Naomi Collins, alături de micul lor fiu Barnabas, s-au îmbarcat în 1752 pe un vapor din Anglia pentru a pluti spre o viaţă nouă în America. Oceanul pe care familia încearcă să-l pună între ei şi piaza rea ce-i urmăreşte, nu e de-ajuns. După douzecei de ani, Barbabas (Johnny Depp) are lumea la picioare, cel puţin pe cea din oraşul Collinsport, Maine, unde el e bogatul puternic şi cu succes la femei. Norocul i se sfârşeşte după ce îi frânge inima lui Angelique Bouchard (Eva Green), care e o vrăjitoarea adevărată. Drept răzbunare, ea îl transformă pe Barnabas în vampir şi îl îngroapă de viu.

Abia după două secole şi din întâmplare, Barnabas e eliberat din mormânt şi ajunge în lumea foarte schimbată a anului 1972. El se întoarce la conacul lui din Collinwood şi îl găseşte în ruină, iar descendenţii lui alcătuiesc o familie disfuncţională, cu multe secrete întunecate. Casa e sub matriarhatul lui Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer), care i-a cerut medicului psihiatru Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) să vină să locuiască alături de familia tulburată. Elizabeth împarte casa cu fratele ei Roger Collins (Jonny Lee Miller), un bărbat aproape bine-intenţionat, fiica adolescentă şi rebelă a acestuia Carolyn Stoddard (Chloe Moretz) şi băiatul precoce de zece ani, David Collins (Gulliver McGrath). Misterul trece şi dincolo de legăturile de rudenie, căci secrete ascunde şi îngrijitoarea Willie Loomis (Jackie Earle Haley) şi noua dădacă a lui David, Victoria Winters, jucată de Bella Heatchote.
6.Pontypool

Cine s-ar fi gandit ca un virus transmis verbal poate infecta oamenii, transformandu-i in zombi? Se pare ca acesta este motivul pentru care locuitorii orasului Pontypool se transforma in niste creaturi care se bazeaza pe instinctele primare: anumite cuvinte devin motorul care pune in miscare o reactie violenta. Personajul principal, Grant Mazzy, angajat al unui radio local, se vede pus in situatia de a incerca sa inabuse epidemia cauzata de aceasta boala de-a dreptul bizara. Desigur ca povestea horror este presarata si cu scene romantice, in masura in care tematica si atmosfera o permit.

7.Warm Bodies


Warm Bodies este unul dintre filmele cu zombie care te vor emotiona. Motivul este cel putin greu de crezut: un zombie este capabil sa se indragosteasca, sentimentul nobil al iubirii vindecandu-l de ingrozitoarea boala. Protagonistii sunt doi tineri, R si Julie, intre care se infiripa o relatie de dragoste. Pana aici, nimic neobisnuit. Iata si elementul-surpriza, insa: R este un zombie, iar Julie face parte dintr-un grup de rezistenta, care lupta impotriva mortilor vii care au impanzit planeta cu opt ani in urma. 

R este un adevarat gentleman, chiar daca statutul lui de zombie il face sa fie privit drept un dusman, el salvand-o pe Julie de hordele de cadavre vii. In plus, nici obiceiurile lui culinare ale lui R nu sunt de admirat: tanarul se hraneste cu creierele victimelor sale, pentru ca astfel le poate vedea amintirile, ceea ce il ajuta sa se simta din nou viu.
Vrei sa afli daca dragostea va invinge in aceasta poveste cu un Romeo si o Julieta proiectati intr-un viitor post-apocaliptic? Nu rata acest film, potrivit atmosferei tipice noptii tuturor spiritelor, pe care ai putea sa il vizionezi, de ce nu, alaturi de jumatatea ta.

8.World war Z

Daca te numeri printre fanii genului horror si iti place Brad Pitt, iata ca am gasit combinatia perfecta pentru tine. Aceasta este intitulata World War Z si este o poveste inspirata din clasicul subiect al apocalipsei biologice. Un virus transmis prin muscatura ii transforma pe oameni in zombie, in cele din urma, ajungandu-se la o pandemie.

9.Zombieland

Un student timid, poreclit Columbus, trebuie sa lupte cu zombii care au impanzit tara in urma unei epidemii cauzate de o mutatie genetica a virusului bolii vacii nebune. Tanarul vrea sa ajunga acasa, pentru a vedea daca familia sa mai este in viata, iar pe drum il intalneste pe Tallahassee, un alt supravietuitor, care deja isi facuse un scop din a ucide creaturile. Mai tarziu, cei doi gasesc alte doua supravietuitoare, pe Wichita si pe sora mai mica a acesteia, Little Rock. 
Desi initial fetele vor se descotoroseasca de Columbus si de Tallahassee, in cele din urma, vor calatori impreuna, Wichita chiar indragostindu-se de tanarul ei partener de drum. Scopul lor este sa ajunga intr-un parc de distractii din Los Angeles, unde se pare ca vor fi in siguranta.


10. The Amityville Horror
              

The Amityville Horror este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme de groaza ale ultimelor deceniii si este bazat pe cartea cu acelasi nume, scrisa in anul 1977 dupa fapte reale. Filmul urmareste familia Lutz, care, odata mutata in noua casa din New York, incepe sa se confrunte cu manifestari bizare in locuinta bantuita , unde o alta familie fusese ucisa cu brutalitate. Desi orice pelicula de groaza exagereaza voit faptele si le distorsioneaza, se pare ca sotii Lutz si copiii lor chiar au avut experiente paranormale infricosatoare, care sunt redate cu mai multe acuratete in carte.


Lista poate continua insa nu as vrea sa le inspaimant pe cele care nu sunt amatoare de acest gen de filme .Insa daca sunteti iubitarele genului imi puteti lasa si voi in comentariu alte titlui de filme ce ar merita vazute .

Etichete: