O minune a lumii- argila

Una dintre dorintele cele mai arzatoare ale femeilor dintotdeauna a fost sa aiba un ten frumos, curat si placut la atingere, iar o data cu descoperirea urmatorului remediu acest lucru a devenit posibil. Argila, o cunoastem de cand eram mici deoarece era folosita si de mamele noastre, este o solutie la indemana atunci cand ai probleme cu tenul, mai mult decat atat in combinatie cu alte ingrediente, masca cu argila este un detoxifiant, hranitor si calmant pentru curatarea in
profunzime a tenului, fara prea mari eforturi.
Daca ai tenul gras sau predispus la acnee,asa ca al meu , masca cu argila este un must-have, nu doar ca absoarbe toate urmele de murdarie si grasime dar ajuta si la vindecarea urmelor lasate de acnee. Chiar si pentru tenul uscat sau sensibil, masca cu argila este benefica deoarece calmeaza si hraneste tenul mai ales daca este amestecata cu o crema hidratanta sau miere.
Sa faci o masca de fata cu argila e foarte usor, gasirea argilei corespunzatoare este insa o alta problema.
Sunt mai multe feluri de argila si fiecare au 
un continut ridicat de minerale si oligoelemente benefice pentru ten.



Masca cu argila alba 
Masca cu argila alba este potrivita pentru copiii si adultii cu pielea sensibila, dar nu numai, este cea mai versatila dintre toate tipurile de masti cu argila, iar daca iti doresti un ten perfect, stralucitor, curat si revigorat argila alba este solutia.

Masca cu argila verde
Avand in compozitie materie vulcanica si substante vegetale si minerale descompuse, masca cu argila verde curata tenul in profunzime si il tonifica. Indeparteaza punctele negre si sebumul in exces, fiind recomandata femeilor cu tenul gras sau mixt. 


Masca cu argila rosie 
Este o argila obtinuta din muntii Atlas din Maroc, are o culoare brun-roscata si este cel mai des folosita in spa-uri. Este ideala pentru pielea sensibila, care se inflameaza si se inroseste rapid. Masca cu argila rosie reechilibreaza circulatia sanguina, ofera pielii luminozitate si o curata in profunzime. Este bogata in minerale ca potasiu, calciu, magneziu, siliciu, sodiu si are proprietati astringente si de absorbtie, ofera pielii elasticitate si o lasa mai curata si mai hidratata.





Masca cu argila albastra 

rgila albastra este un antioxidant eficient, are un puternic efect antimicrobian si curata tenul in profunzime, datorita continutului in argint. Masca cu argila albastra este foarte buna pentru tenul normal.

Voi folositi masti cu argila ?
Eu sincer inainte foloseam imi preparam acasa ..insa cum lenea e cucoana mare nu mi-am mai aplicat o masca de multisor.
Dar acum avand in vedere ca m-am documentat putin si stiu efectele benefice ale fiecarei argile , sper sa imi aplic macar pe o data pe saptamana o astfel de masca .

Etichete: