Case din lemn sau case eco

Daa casele din lemn , devin si in Romania o alternativa tot mai fiabila la constructiile clasice, venind cu o serie de avantaje fata de materialele moderne.
Casa parintilor mei este din lemn ..este construita de tatal meu ..si pot zice ca am ajutat si eu foarte mult lla ridicarea lui.Uneori am muncit cot la cot cu tata ...am tras in circular am tras la abric am ajutat la pus dranita pe casa ...si multe altele .Dar nu acesta e scopul articolului sa va povestesc eu ce am facut in "tinerete"  ci sa subliniez putin avantajele si dezavantajele unei case din  lemn.
Avantejele ar fi ca :  



  1.   Costul constructiilor din lemn este mai mic cu pana la 20-30 % decat cel al constructiilor traditionale.  
  2. Lemnul uscat este un bun izolator al sunetului. Propietatile fizice ale acestuia asigura o buna absorbtie a sunetului si previn distributia acestuia.
  3. Izolare termica superioara
  4. Lemnul mentine un echilibru al umiditatii din casa, astfel ca daca aceasta creste, peretii incep sa o absoarba. Daca mediul devine prea uscat, atunci lemnul va "aduce" umezeala retinuta inapoi. Astfel, umiditatea din interiorul unei case din busteni este aceeasi ca cea de afara, iar aerul din casa nu devine niciodata uscat. 
  5. Datorita flexibilitatii oferite de structurile din lemn, rezistenta la cutremur este net superioara materialelor clasice.
  6. Trainicia unei case din lemn nu mai trebuie demonstrata. Chiar si in Romania exista constructii din lemn ce depasesc ca varsta 400 ani. 
Dezavantajele sunt mult mai mai putine :


  1. Pericol in caz de incendiu
  2. Costuri suplimentare


Mentalitatea conform careia "betonul tine o vesnicie" incepe sa se schimbe, si tot mai multi romani incep sa-si indrepte atentia catre structurile din lemn atunci cand se gandesc sa-si ridice o casa.Dupa parerea mea bine fac ..ma uit la casa parintilor si ma minunez cat de cald e la ei , cat de bine e ca nu au probleme cu mucegaiul.Iarna in casa est cald chiar daca nu fac focul iar daca fac focul , caldura se mentine foarte bine ..si vara ..nu va spun cat de bine si racoare e in casa ...
In schimb la bloc , printre zidurile de beton lucrurile nu stau chiar atat de roz...
A si sa nu uit un avantaj imens....daca dispuneti de bani si ati gasit firma potrivita atunci casa voastra poate fi ridicata si in cateva saptamani .
Super nu ? 
Ce parere aveti casele de lemn vs casele din beton/ciment ?