Probleme cu acneea ?

Mereu m-am confruntat cu problemele pubertatii.Acnee ,cosuri si tot ce implica problemele tenului .Am cautat mereu metode sa scap...de la produse cosmetice pana la produse naturale .Unele m-au ajutat pe moment ,unele n-au avut nici un efect si mereu am fost in cautare ..am facut ceva cercetari despre produsele si mastile naturale si vreau sa va dau si voua celor ce va confruntati cu aceiasi problema , cateva ponturi .

Dar inainte de a vorbi despre metodele de combatere a cosurilor, sa vedem ce este acneea si de ce apare.
Asa cum probabil stiti deja, acneea se manifesta prin aparitia de cosuri pe piele, in general pe ten. Este o afectiune intalnita in special in randurile adolescentilor (75% dintre adolescenti manifesta o forma de acnee).
Metodele de mai jos, trebuie aplicate de la primul cos aparut, pentru ca, odata instalata, prin pusee succesive, acneea este mai greu de combatut.
Sunt metode naturiste, ieftine si deloc complicate, pe care oricine le poate folosi cu succes.Eu una marturisesc de multe ori din lene si comoditate nu prea folosesc si prefer un gel, o crema...:D

Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem direct la subiect:

Usturoiul

Usturoiul este un excelent antibacterian natural. Taiati marunt un sambure de usturoi, pisati-l si apoi aplicati-l pentru cateva minute peste cosuri. Dupa aproximativ un sfert de ora, clatiti fata cu apa plata. Apa de robinet nu este indicata pentru ten deoarece este calcaroasa si contine clor.
Repetati aceasta procedura timp de cateva zile consecutiv. In scurt timp veti vedea rezultatele.

Suc de castravete proaspat

Se stoarce zeama de la un castravete proaspat (puteti folosi in acest sens un storcator de fructe) iar pasta obtinuta se aplica pe ten. Se tine 10-15 minute, dupa care se clateste cu apa plata.

Masca naturala din miere cu scortisoara

Mod de preparare: se amesteca intr-o ceasca de cafea, 3 lingurite de miere, cu o lingurita de scortisoara.
Amestecul astfel obtinut se aplica direct peste cosuri si se lasa asa timp de 2-3 ore. Dupa care se spala cu apa plata de izvor. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste impotriva cosurilor, rezultatele aparand rapid.

Galbenus de oua

Separati galbenusul de albus si bateti-l bine intr-un blender. Apoi aplicati aceasta masca pe ten timp de cateva minute (10-15) pana ce masca se usuca, apoi indepartati-o cu apa calduta.

Masca din argila

Argila amestecata cu apa are proprietati curative asupra tenului, lasandu-l incredibil de curat.
O masca de argila se poate lasa sa actioneze pana ce argila se usuca, dupa care o indepartati prin spalare cu apa simpla.

O felie de cartof crud

Este o solutie rapida in caz de nevoie.
Taiati o felie de cartof crud, alb, si aplicati-o direct pe cosuri. Lasati-o sa actioneze 10 sau 15 minute. Are un efect calmant de vindecare a inflamatiei.

Masca cu sare si otet

Folsiti un amestec de sare de bucatarie fina, apa calda si otet, potriviti-le dupa ochi, inmuiati comprese in acest amestec si apoi aplicati-le direct pe cosuri.
Lasati-le sa actioneze 2-3 minute. Atentie, nu le lasati mai mult de 5 minute!
Apoi clatiti-va tenul cu apa rece, si de preferat plata.

In afara de aceste solutii rapide si la indemana, puteti opta bineinteles si pentru produse farmaceutice specifice, iar daca efectele nu dispar, cel mai indicat este sa va adresati unui medic dermatolog.
In niciun caz nu incercati sa ascundeti cosurile prin machiaj, nu veti face altceva decat sa inrautatiti situatia.


Etichete: ,