Bicarbonatul de sodiu a 8a minune


Multe dintre voi poate stiti de bicarbonat doar din bucatarie,insa el mai are si alte intrebuintari.Acesta are foarte multe intrebuintari cand vine vorba de igiena personala,  curatare si dezodorizare. Albeste dintii ,dar cred ca si acest aspect il stiu o mare parte din voi ,neutralizeaza mirosurile sau este un bun exfoliant.

Dar sa o luam pe rand :

Este un bun deodorant :
Amesteca bicarbonat de sodiu cu apa, pana obtii o pasta moale. Aplic-o la subrat si vei scapa de transpiratie, dar si de petele galbene de la axila.
De asemenea 
pudrarea bicarbonatului de sodiu pe pielea din zona axilelor are un efect de depigmentare rapid si eficient. Pentru a obtine rezultate mai bune, amesteca bicarbonatul cu suc de lamaie, formand astfel un soi de masca pentru subrat. Aplic-o pe piele, seara, inainte de culcare, si vei observa beneficiile nu doar in privinta decolorarii, ci si a indepartarii mirosului neplacut al transpiratiei.



Sampon
Din cand in cand, iti poti spala parul cu bicarbonat de sodiu. Adauga o cantitate mica de bicarbonat in samponul cu care te speli si clateste parul ca de obicei. Vei curata astfel parul de toate reziduurile ramase de la produsele de styling.De asemenea bicarbonatul poate fi folosit si ca sampon uscat  .Imprastie-ti in par o cantitate mai mica sau mai mare de bicarbonat (in functie de cat de uleios ai parul), apoi maseaza-ti parul si piaptana-te.


Exfoliant pentru fata ,maini sau cuticule

Daca cuticulele tale arata ca dupa razboi, afla ca o pasta din bicarbonat de sodiu cu apa calduta aplicata la baza unghiilor face minuni. Aceeasi pasta o poti aplica si pe fata si pe maini, pentru a curata pielea.


Bun si pentru punctele negre. 

Scapa rapid de punctele negre cu ajutorul unei solutii din apa distilata si bicarbonat de sodiu. Aplica pasta pe fata, apoi stai deasupra unui vas cu aburi. Apoi, pentru scoaterea punctelor negre foloseste tampoane de bumbac.

Exfolierea unghiilor : Pentru unghiile patate sau ingalbenite, se recomanda un tratament pe baza de bicarbonat de sodiu, care le va reda frumusetea si stralucirea.


Si pentru albirea dintilor 
 Dupa spalare, inmoaie periuta uda in bicarbonat apoi spala-te pe dinti. Ajuta lacuratarea petelor si albire. ( A se folosi doar o data pe saptamana)
De asemenea poate fi ingredient in prepararea unei paste de dinti homemade:
Cam acestea sunt lucrurile ce le stiu eu despre beneficiile bicarbonatului,daca ma stiti si voi,va rog sa imi spuneti :)

Etichete: ,