Eclere

V-am tot aratat pe facebook cate ceva bun ,dar astazi m-am hotarat sa va fac pofta de ceva bun si aici pe blog :P Nu sunt tare aratoase aceste eclere insa sunt printre preferatele mele :) 


Pentru aluat:
500 ml apa
250 g margarina la pachet
50 g zahar tos
360 g faina
6 oua
un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
4 oua
270 g zahar tos
200 g faina
750 ml lapte
5 pliculete de vanilie
Pentru glazura:
120 g ciocolata cu lapte
70 g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao






Pentru ecler, intr-o craticioara, se pun la fiert 500ml de apa plata, margarina si un praf de sare. Cand au dat in clocot se adauga faina, dintr-o data si se amesteca cu o lingura de lemn apoi se ia craticioara de pe foc.
Se freaca compozitia 2-3 minute apoi cand se raceste se adauga ouale pe rand, frecandu-se bine in compozitie.
Cu ajutorul unui cornet, se intind in tava de la cuptor, fasii lungi de 10-12 cm la distante egale. Se coc in cuptorul deja incalzit, pana se umfla si se rumenesc usor.In interior, aluatul copt va fi gol.

Crema:
In alta craticioara se pune laptele la fiert si 3 linguri de zahar. Cand apa incape sa fiarba, se adauga praful de budinca dizolvat cu 3-4 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
Se amesteca cu un tel ca nu se faca cocoloase, iar cand crema s-a ingrosat luam craticioara de pe foc si lasam la racit,  Dupa racire, puteti amesteca crema cu 2-3 linguri de frisca. Se taie eclerele coapte de-a lugul lor si se umplu cu crema de vanilie.
Ornam cu glazura de ciocolata.Eu din pacate am facut-o cam subtire si nu a dat bine la poza... dar in burtica nu vreau sa va zic ce buna a fost :))


Posta buna!!!
Daca ati facut-o va astept cu pareri si impresii :P

Etichete: