Energizante pentru corpul tau

V-ati gandit vreodata care sunt sursele organismului pentru a-si mentine nivelul energetic optim? Ei bine trebuie sa stiti ca alimentatia joaca un rol foarte important in privinta energiei de zi cu zi, dar sunt si alti factori 
- sportul – fara miscare organismul “nu are nevoie” sa faca depozite importante pentru energie (sub forma de glicogen de exemplu) si de asemenea metabolismul nostru poate deveni “lenes”.
- odihna – prin somn tesuturile se
refac si organismul isi “incarca bateriile”;
- starea de sanatate– se stie deja ca starea de sanatate influenteaza atat energia noastra, cat si spihicul. Astazi sunt domenii dedicate legaturii dintre trup si psihic, chiar si in cadrul medicinei existand specialitati ca psihosomatica sau psihologie medicala.
- starea psihica – asa cum spuneam mai sus, exista o influenta in dublu sens in psihic si corp;
- factorii de mediu – de exemplu un mediu poluat ne poate afecta, in schimb ce un mediu natural, curat, ne aduce un plus de energie. Tot aici putem include culorile, zgomotul, presiunea atmosferica si alti factori de mediu care ne pot influenta;
- activitatile sociale, cariera, familia etc.

Cofeina si cerealele constituie o mare sursa de energie  .
Cacao contine o cantitate insemnata de cafeina si antioxidanti, substante cu puternic efect anticancerigen, dar si stimulente pentru multe organe, inclusiv pentru creier.
Amestecati intr-un bol:
- doua linguri de cereale integrale – fulgi de ovaz;
- o lingura de praf de cacao natural;
- 5-7 stafide;
- putina scortisoara;
- nuci (necoapte);
- fresh de portocale proaspat preparat;
Acest amestec se poate consuma o data la doua zile, fiind puternic energizant. Niciodata nu va fi consumat seara, ci pana in orele 13 ale zilei. Nu este recomandat copiilor sub 5 ani.
Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au stiut ca anumite alimente prezinta efecte deosebite asupra sanatatii si mentalului. Egiptenii au creat astfel o licoare ce a ramas cunoascuta pana in zilele noastre: Antica.

Proprietatile acestui elixir sunt extraordinare, Antica fiind o bautura cu efecte energizante, detoxifiante, anticancerigene, cu efecte de intinerire, de sporire a longevitatii si de crestere a imunitatii.
Aveti nevoie pentru a obtine aceasta bautura de 4 lamai mari si bine coapte, precum si de 4 capatani de usturoi.

Bautura energizanta pe baza de vegetale

Aceasta bautura este puternic vitaminizanta si detoxifianta.
Se obtine la blender amestecand:
- o lamaie verde cu tot cu coaja;
- o jumatate de banana;
- o jumatate de grapefruit;
- o felie de mango;
- un pumn de menta;
- 4 morcovi.

Aceasta bautura poate fi consumata zilnic, tinand loc de mic dejun. Este recomandata si copiilor, dar fara menta.