luni, 24 februarie 2014

Rulada de biscuiti cu foi de napolitane

Nu v-am mai aratat de mult ceva bun pregatit de mine ... Subit mi s-a facut pofta de ceva bun si dulce. .. ma pun sa fac repede o budinca insa ma gandeam sa va dau si voua o idee de ceva bun pentru sambata sau cand vreti voi .
E un fel de salam de biscuiti insa putin mai elaborat ..dar foarteeeeeee gustos .



Ingrediente 

2 foi de napolitane, 200 g rahat, 100 g margarina, 200 g biscuiti,50gr stafide , 100gr alune ,150 g zahar, 3 linguri cacao, 150 ml apa.

Biscuitii, rahatul  se trec prin masina de tocat sau biscuitii se farmiteaza lasand cateva bucati mai mari  rahatul se taie cubulete iar alunele se rup in jumatati .  Se amesteca apa cu zahar, cacao, margarina si se pun pe foc 5-6 minute, pana se leaga; se toarna apoi peste amestecul de biscuiti si se omogenizeaza. 
Compozitia calda se toarna peste foaia de napolitana se lasa putin sa se moaie foaia iar apoi se ruleza .
Se ruleaza strans, se pune in folie alimentara si se da la rece 3-4 ore inainte de a fi taiata , sau se poate turna glazura si se orneaza cu alune .Ramane la alegerea fiecaruia.


Eu una pot sa va zic ce eee foarte buna ...mult mai buna ca un salam de biscuiti simplu si abia astept sa mai fac data viitoare .

Share:

10 comentarii:

  1. Pare o reteta interesanta si de incercat :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Iooooi, de cand vreau sa incerc asta :D o am pe lista de cateva luni. Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yammiii!!!deja o mananc cu privirea:)))
    Vreau si eu o bucatica mica:p
    pup:*

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte gustos <3 am sa incerc si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai di mini si de mini ce-i aici la tine :))) Mi-ai facut o pofta de dulceee, tre sa o sun pe mama sa ii zic sa imi prgateasca ceva bun :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine, sa-mi trimiti si mie prin posta:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare delicioasa si usor de realizat.

    RăspundețiȘtergere