Masti de fata home made

Eu una nu prea folosesc masti de fata , una la mana pentru ca mi-e lene si 2 la mana penteru ca la cele cumparate din comert nu prea am vazut rezultate .De aceea cand imi aplic o masca prefer sa imi aplic una hand made si cu produse naturale .De ce sa platesti o suma considerabila pentru mastile cumparate din comert cand poti sa-ti ingrijesti tenul intr-un mod ideal cu masti pentru fata facute acasa chiar de tine, din ingrediente pe care probabil deja le ai in bucatarie. In functie de tipul de ten pe care il ai, iti propun urmatoarele retete:


Masca pentru fata cu iaurt pentru ten sensibil/uscat

Ai nevoie de:
1 ceasca de iaurt natural (preferabil sa fie rece)
Jumatate de ceasca fulgi de ovaz
2 linguri de miere
Mixeaza ingredientele apoi aplica amestecul pe fata lasandu-l sa actioneze timp de 10-15 minute. Sterge fata cu un prosop imbibat in apa calduta. 


Masca pentru fata cu banana pentru ten sensibil/uscat

Ai nevoie de:
1 lingura lapte pudra
1 lingura miere
Jumatate de banana
Amesteca toate ingredientele iar apoi aplica masca pe intreaga fata si pe decolteu. Maseaza zona cam 2-3 minute. Lasa sa actioneze timp de 15-20 minute apoi clateste cu apa.

Masca pentru fata cu aspirina pentru ten acneic

Ingrediente:
2 aspirine
Miere calda sau ulei de masline/cocos.
Piseaza 2 aspirine si pune-le intr-un bol. Toarna cateva picaturi de apa ca sa se dizolve si sa se faca o pasta. Adauga mierea calda sau uleiul si amesteca bine. Aplica masca pe zona cu probleme si las-o sa actioneze timp de 10 minute apoi clateste.

Masca pentru fata cu bicarbonat de sodiu pentru ten acneic

 Aceasta este una dintre cele mai simple masti intrucat ai nevoie doar de apa si de bicarbonat de sodiu. Pe tenul curat aplica amestecul din cele doua ingrediente si lasa-l sa actioneze aproximativ 20 minute.


Masca pentru fata cu capsuni pentru ten gras

Ai nevoie de:
6 capsuni
1 lingura miere
1 lingura zahar brun
1 lingura suc de lamaie 
Intr-un bol adauga capsunile pisate, sucul de lamaie, zaharul brun, mierea si amesteca bine pana cand se creeaza o pasta neteda. Aplica masca pe fata iar dupa 10 minute indeparteaza-o cu un prosop inmuiat in apa calda.


Masca pentru fata cu castravete pentru ten gras

Ingrediente:
1 Castravete
1 lingura miere
1 ou
1 lingura suc de lamaie
1 lingura de menta proaspata pisata
Mixeaza bine toata ingredintele iar apoi lasa amestecul obtinut intr-un recipient timp de o ora. Dupa expirarea acestui timp aplica-l pe fata si asteapta 15 minute. Foloseste la prima clatire apa calduta, iar la ultima clatire apa rece. Iti vei simti tenul extrem de revigorat.
  

Masca antiaging cu iaurt pentru ten matur

Ai nevoie de:
2 linguri de iaurt
Sucul unei lamai
Jumatate de lingura de miere
2 capsule de vitamina E
Amesteca toate ingredientele de mai sus pana se formeaza o pasta omogena. Aplica masca pe fata evitand zona ochilor. Dupa 15 minute clateste cu apa rece.

Masca antiaging cu uleiuri esentiale pentru ten matur

Ai nevoie de:
1 lingura de miere
1 lingura de ulei de migdale
1 picatura de ulei de trandafir
1 picatura de ulei de lavanda
1 lingura de fulgi de ovaz
Mixeaza toate ingredientele si aplica pe fata. Asteapta pana simti ca s-a uscat si apoi clateste cu apa calduta. Pentru rezultate bune iti recomand sa repeti procedeul de doua ori pe saptamana.
In calatoria ta spre un ten perfect nu trebuie sa uiti ca pe langa aceste masti pentru fata facute acasa e necesar sa mai tii cont si de trei lucruri simple dar de efect: demachierea in fiecare dimineata si seara, un somn odihnitor la ora potivita si o alimentatie corecta. Toate astea iti asigura un ten neted si stralucitor. Nu e chiar atat de greu, nu-i asa?

Etichete: