Cum făceau dragoste oamenii din Evul Mediu

Răsfoind internetul , zilele trecute am găsit câteva informaţii foarte interesante despre Evul mediu şi despre sexul din perioada aceea . Acum sexul nu mai este un subiect tabu aşa că nu cred că deranjeză pe cineva să vorbim puţin despre el 
Evul Mediu a reprezentat o perioadă destul de neagră din punct de vedere al culturii şi civilizaţiei, dar mai ales al medicinei. Oamenii nu ştiau foarte multe despre corpul uman şi religia le dicta cum să-şi trăiască vieţile, în timp ce multe aspecte erau considerate magice sau mai rău, păcate. 

Pedeapsa cu moartea pentru păcate
Că sexul nu era privit cu ochi buni de Biserică ştie toată lumea. Ce nu ştiaţi, poate, este că preoţii aveau obligaţia să raporteze cazurile de adulter şi sex pre-marital (astfel de secrete se aflau la spovedanie, foarte la modă pe atunci). Păcătoşii riscau pedepse aspre, de la ani de zile de autoflagelare (se biciuiau singuri, cu funii), până la moarte.
Poziţii admise de Biserică
Poziţia misionarului (clasică, ştim, dar eficientă) era singura poziţie sexuală acceptată de Biserică în Evul mediu. Orice abatere de la aceasta (Cum ar fi femeia deasupra, pe la spate sau altele) era considerată nenaturală şi aspru pedepsită, ca păcat. Femeile care îndrăzneau să stea deasupra bărbatului în timpul actului sexual primeau trei ani de penitenţă (rugăciuni, autoflagelare, etc). Sexul oral era pedepsit tot cu trei ani de post, rugăciune şi pedepsire corporală, în timp ce sexul anal şi poziţia pe la spate erau considerate cele mai păcătoase.
Clasamentul poziţiilor, după gradul păcatului
Unii preoţi, consideraţi moderni şi îndrăzneţi în gândire, au propus un clasament al gradului de păcat comis, în funcţie de poziţie, de la 1 la 5, prima poziţie fiind cea mai puţin păcătoasă, iar cea de-a cincea reprezentând un păcat oribil: 1.Misionarul, 2. Linguriţa, 3. Pe scaun, 4.în picioare şi 5. Pe la spate (denumit în latină, a tergo).
Homosexualitatea, păcat de moarte
Sodomia era definită de Biserică ca un "act împotriva naturii" şi includea, iniţial următoarele: masturbarea, masturbarea reciprocă, stmularea sexuală printre coapse (interfemurală) şi stimularea sexuală "pe din dos", adică sexul anal. Sfântul Toma d'Aquino a extins definiţia astfel încât sodomia cuprindea orice manifestare sexuală care nu era sex vaginal. Pedeapsa pentru acest tip de păcate era moartea, dar adeseori includea mutilare, arderea pe rug sau, dacă era vorba de preoţi, aceştia erau lăsaţi să moară de foame şi de sete în cuşti suspendate.
Dildo-uri de import
Există câteva referinţe în cărţile vechi despre utilizarea unor dispozitive de tipul dildo-urilor, mai ales în cartea bisericească de pedepse pentru păcatele comise de femei. Aici se vorbea despre "confecţionarea unor dispozitive asemănătoare cu membrul bărbatului, de mărimi variate, în funcţie de dorinţele păcătoase". Pedeapsa era de cinci ani de post şi rugăciune, cu sau fără autoflagelare în zilele de sărbătoare legală. Cele mai la modă astfel de..dispozitive erau cele fabricate în Italia. Dovada acestui fapt sunt câteva poeme haioase, în care se glumea pe seama femeilor care se împiedicau şi cădeau peste "Signor Dildo".
Termenul de dildo vine de la Oxford, unde existau glume pe seama celor care mâncau un anumit tip de sandviş. Acesta era un fel de baghetă lunguiaţă, din aluat (dough), umplută cu cremă de brânză şi mărar (dill).


Ei bine ce părere aveţi? Interesant articolul sau nu ?

Etichete: