Cum ne facem singuri rau

De multe ori ii hrănim pe cei mici si chiar  pe noi cu tot felul de salamuri , cremvusti sau mai stiu eu ce parizer. Noroc cu mine ca nu sunt carnivora ,insa nu refuz niciodată un sniţel de pui sau ştiu eu ce fripturică  :)
Cu toate acestea ii mai dau copilului cremwuşti de pui , dar în urma acestui articol nu cred că ii voi mai da . Nu zic niciodată ,vorba aia nu zi niciodată .niciodată nu ştii ce se poate întâmpla .
Iată ce am aflat despre toate aceste preparate .
Carnea este preparat din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan ( pielițe). Pasta din șoric e la modă!  Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi. Majoritatea conţin foarte puţină carne (5-10%). În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic (pastă care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). “Carnea” rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.

Apă
Apa este adăugată pentru a câștiga la greutate…
 3.  Amidon… amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum . De asemenea, el  leagă compoziţia şi face ca aceasta să arate “a carne” şi să fie mai gustoasă.
4. Sare
…aproximativ 2% sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria alimentelor cu nivel ridicat, iar consumat în exces poate creşte riscul de hipertensiune arterială, infarct şi boli de inimă.
5. Proteină din lapte
Unii producători folosesc proteină din soia, care poate, de asemenea, să confere volum produsului.
6. E250 – nitrit de sodiu
Nitritul de sodiu este adăugat pentru a împiedica schimbarea culorii
7.  E451 – trifosfaţi de potasiu şi sodiu
Dau hot dog-ului o textură fermă şi permit uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apa. E451 este folosit şi în detergenţi, pentru dedurizarea apei.
8. E452 – polifosfaţi
Sunt emulsificatori şi stabilizatori, care îmbunătăţesc textura hot dog-ului şi împiedică râncezirea.
9.    E301 – ascorbat de sodiu
Este o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii.
10. E120 – carmin
Este un colorant care se găseşte în , rujuri, glazură şi poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.

11. E160c – extract de ardei iute
Este un colorant natural produs din ardei iuţi indieni.

12. Arome
… arome artificiale de fum, ierburi, condimente, ţelină şi pudră de usturoi.

Ei bine , voi ce ziceţi mai mâncaţi cremwuşti în perioada următoare   :)  ?

Etichete: ,