Rujul cel de toate zilele :)

Rujul este arma secretă din trusa de machiaj a oricărei femei.Rujul este cel mai vizibil produs cosmetic de pe față unei femei.Acesta mică minune a cosmeticii a ajuns să definească vedete precum Marilyn Monroe,Scarlett Johansson, Gwen Stefani sau Christina Aguilera ,nu-i aşa ?
Rujurile sunt o mixtură de ceară, uleiuri, pigmenţi in concentraţii variate pentru a produce carcteristicele produsului final. De exemplu un ruj făcut să se menţină mult timp pe buze conţine multă ceară, puţin ulei şi concentraţii mari de pigmenţi. Pe de altă parte, un produs făcut să aibă un aspect cremos pe buze conţine mai puţină ceară şi mai multe uleiuri.

Insă rujul nu este o invenție a modernității. Încă din vechime femeile căutau moduri în care să își coloreze buzele pentru a fi mai atrăgătoare. Istoria rujului începe acum aproximativ 4500 de ani în Babilon. Prin anii 60 i.Hr. documentele istorice o indică pe Cleopatra că fiind una dintre primele femei faimoase ale cărei buze erau colorate artificial. Egiptencele foloseau o vopsea tip henna făcută din plante pentru asta iar, pentru o vreme, au folosit și un amestec de iod și brom care însă avea efecte negative asupra sănătății fiind cunoscut și sub numele de a€œsarutul mortii”.
Câteva secole mai târziu, rujul roșu combinat cu o piele foarte albă devine un trend al curții regale engleze. Această modă este impusă de regină Elisabeta I care folosea un ruj făcut din ceară de albine și plante. Însă în 1770 Parlamentul britanic a dat o lege prin care femeile ce purtau ruj erau pasibile de judecat pentru vrăjitorie. Atitudinea reginei Victoria (care consideră că machiajul este indecent, chiar vulgar) împreună cu legislația din domeniu au făcut că pe la 1800 rujul să fie asociat cu prostituția.
Situația se schimbă drastic în secolul al XX-lea când rujul, în special cel roșu, devine un simbol al puterii feminine fiind purtat prin anii 1920 în special de sufragete. În zilele noastre rujul a devenit un apanaj al feminității, un mod prin care putem să ne exprimăm nu doar personalitatea dar și stările de spirit.
Aplicarea rujului este o artă și o plăcere iar cele mai multe femei nu au probleme la acest capitol. 
Voi ştiţi cum să aplicaţi rujul în funcţie de forma buzelor ?Dacă nu hai să va spun ce  ştiu şi eu  :


Buzelor groase li se potriveşte foarte bine rujul sidefat şi în general rujurile cremoase în culori calde: roz, piersică, lila.
Buzele subţiri trebuiesc scoase în evidenţă prin conturare şi apoi folosirea unui ruj de acelaşi ton sau un ton mai închis decât conturul. Alegeţi nuanţe naturale, bej, roz deschis, piersică, însă nu nuanţe fade. Nu folosiţi gloss incolor, nu vă ajută prea mult, în schimb folosiţi gloss colorat care reflectă particulele de lumină şi vor face buzele să pară mai groase.Şi un lucru foarte important NICIODATĂ Nu folositţi un creion contur prea închis ,faţă de nuanţa rujului .

Etichete: