Remedii naturiste pentru durerile in gat

Intr-u cat suntem in sezonul racelilor , si avand in vedere ca si puiul meu cel mic a racit :( m-am pus pe cautat tratamente naturiste pentru gatul si tusea sa .Am gasit cateva remedii interesante si m-am gandit sa va spun si voua de ele cu siguranta in iarna asta veti avea nevoie . Mai ales cei mici care  iau raceala de peste tot. 
Asa dar :

1.Lamaia 

Daca este posibil si copilul este suficient de mare, gargara cu suc cald de lamaie, amelioreaza durerile in gat.
La fel de eficienta este gargara cu amestecul din otet de mere, miere si ceai de musetel.


2 Musetel

Compresele cat mai calde cu infuzie concentrata de musetel, se aplica pe gat, pentru a calma durerea din gat a copilului.

3 Usturoi

Usturoiul este “antibioticul” natural care nu produce nicio reactie adversa. Preparati pentru copil un sirop de usturoi care ii va alunga durerea din gat si raceala.Se zdrobesc 5 catei de usturoi si se adauga 5 lingurite de zahar si putina apa. Amestecul se pune pe foc pana da in clocot. Apoi se lasa 5 minute si se strecoara zeama, din care se da o lingurita/zi copilului, dimineata.

4 Cataplasme cu cartofi

Se fierb 2 cartofi mari si se zdrobec pentru a se obtine un piure. Se aseaza pe o batista si se pun calzi in jurul gatului, acoperindu-se deasupra cu un prosop si un fular de lana.Se tine pana se racesc cartofii.
O alta reteta presupune aplicarea de cartofi cruzi razuiti si stropiti cu otet de mere. Eu mai stiam si varianta cu faina de porumb , sau am mai auzit astazi de seu de oaie/vitel.

5 Otet de mere

Infasurati gatul micutului cu o compresa cu otet de mere, timp de 30 minute, pentru a potoli durerile de gat. Puneti deasupra un fular de lana.


6 Sirop din muguri de brad


7 Tratament cu galbenus

Se freaca bine 1 galbenus crud cu 2 linguri de miere pana cand se obtine o spuma albicioasa, peste care se adauga un pahar de lapte fierbinte si se bea cat mai cald.


8 Lapte cu usturoi

Se fierb doi catei de usturoi intr-o cana de lapte si se bea lichidul cat mai cald.

9 Ulei esential de salvie

Salvia are proprietati antiinflamatoare si antibacteriene deosebit de eficiente in inflamatia cailor respiratorii superioare. Se administreaza copilului 2-3 picaturi de ulei esential de salvie intr-o ceasca de ceai

10 Cimbru

Cimbrul este un foarte bun antiseptic si se administreaza copiilor sub forma de infuzie concentrata.

11 Miere cu lamaie

Amestecul de suc de lamaie cu miere face minuni in tratarea durerii de gat, daca veti convinge copilul sa-l ia!Asta chiar l-am incercat pe propria piele .Eu l-am baut insa cel mic doar putin ..

12 Tinctura de propolis

Se umple o lingurita cu miere si se adauga 20-30 picaturi de tinctura de propolis. Se da copilului cu o ora inainte de fiecare masa.
Propolisul actioneaza ca un antibiotic natural in special asupra infectiilor gatului.

13 Echinaceea

Echinaceea stimuleaza imunitatea copilului si il ajuta sa elimine infectia virala.
Se administreaza sub forma de capsule cu extract de echinaceea sau tinctura de echinaceea care se adauga in ceai.

14 Ceai de voronica

Infuzia de voronica amelioreaza rapid durerea de gat.

15 Lapte

Fierbeti lapte cu miere si adaugati o bucata de unt cat o nuca. Eu ii pun in sticla de lapte o lingura de miere si il dau seara la culcare .Acest lichid trebuie baut cat mai cald, cu inghitituri mici. Calmeaza atat durerea de gat cat si tusea.

Voi mai stiti si alte remedii ? Spre exemplu puiul meu e ragusit acum si nu ii trece Tusea mai dureaza ca are  o tuse mai uscata si ii dau si tratament naturist si medicamente .Dar stiti cum e , sa iti stii copilul bine incerci orice .







Etichete: ,