Ce tip de blugi ti se potrivesc ?

Blugii sunt cele mai versatile piese vestimentare pe care le poţi avea în garderobă. Îi poţi purta într-o ţinută de zi, alături de balerini, de pantofi cu toc stiletto sau de pantofi sport, şi arăţi la fel de bine de fiecare dată.
Trebuie sa recunoşti că, de multe ori, principalul criteriu de care ţii cont în alegerea blugilor este designul lor. Dacă îţi plac, îi cumperi, însă înainte de a da banii pe ei, te gândeşti dacă sunt potriviţi siluetei tale? Forma corpului joacă un rol esenţial în aşezarea blugilor, de aceea ar trebui sa ţii cont şi de ea atunci când alegi jenşii pe care urmează să îi porţi.


Blugi pentru silueta atletică

Dacă ai o siluetă atletică, te poţi considera o norocoasă, întrucât ai la dispoziţie o multitudine de modele de blugi din care să alegi. Blugii skinny, de exemplu, sunt potriviţi pentru forma corpului tău, mai ales dacă ai un posterior cu care te mândreşti şi vrei să-l pui în evidenţă. De asemenea, pentru silueta atletică sunt potriviţi si blugii tip "jeggins" (blugi din material subţire, care se mulează perfect pe picioare şi şolduri, la fel ca o pereche de colanţi).

În cazul în care formele corpului nu sunt bine definite, poţi opta cu încredere pentru o pereche de blugi boyfriend, de inspiraţie masculină. Croiala dreaptă poate ascunde faptul că nu ai şolduri proeminente sau un posterior bombat. Pentru o ţinută perfectă, combină blugii boyfriend cu topuri feminine şi delicate, cum ar fi camaşile din mătase sau bluziţele înflorate.

Un truc eficient pentru silueta altletică este sa alegi blugi care au buzunare mari pe posterior sau sunt decoraţi în zona buzunarelor frontale. Aceste detalii de design atrag atenţia asupra locurilor pe care vrei să le pui în valoare.

Blugi pentru silueta măr

Silueta măr se caracterizează prin şolduri înguste, talie slab definită şi un abdomen predispus la acumularea depozitelor adipoase. Dacă ai această formă a corpului, este recomandat să alegi o pereche de blugi cu talie înaltă, chiar dacă sunt skinny. Talia înaltă ascunde cel mai bine colăceii de pe abdomen şi împiedică "aripioarele" să evadeze peste talia blugilor atunci când te apleci ori stai jos.

Blugi pentru silueta pară

Dacă ai talia îngustă şi şoldurile late, înseamnă că ai o siluetă pară. Stiliştii sunt fascinaţi de această formă a corpului, despre care spun că poate fi pusă în evidenţă cu o mulţime de piese vestimentare, cum ar fi blugii cu talie medie sau joasă, care accentuează mijlocul, dar în acelaşi timp îmbracă frumos şi şoldurile.

Dacă ai cateva kilograme în plus, este indicat să alegi o pereche de blugi cu talie mai înaltă în spate, astfel încat să nu se observe zonele invadate de grasime, cum ar fi partea de jos a spatelui.



Blugi pentru silueta clepsidră

Şoldurile proeminente, posteriorul bombat şi talia subţire sunt specifice siluetei clepsidră. Dacă şi tu ai siluetă clepsidră, poţi alege să porţi orice pereche de blugi îţi doreşti, atât timp cât nu au o talie prea joasă.

Blugi pentru constituţia minionă

Dacă ai o constituţie minionă, este recomandat să acorzi atenţie lungimii blugilor. Poţi purta blugi lungi, skinny sau mai largi, însă nu este indicat sa porţi blugi 3 sferturi deasupra gleznelor, întrucât îţi taie şi mai mult din înalţime. De asemenea, poartă blugi mai largi şi luni cu pantofi cu platformă, dacă vrei să câştigi în înălţime.

Sursa

Etichete: