Moda imperfecta

De cate ori nu ti s-a intamplat sa folosesti shopping-ul ca o terapie? Ai o zi proasta, una dintre acele zile in care te apuca o agitatie teribila si nu stii exact care este cauza. Nu, nu e tocmai melancolie, nici macar nostalgie, e doar o zi groaznica. Atunci, fugi in cel mai apropiat magazin si incerci sa gasesti ceva frumos, nu prea scump, ceva pur si simplu dragalas care sa te faca sa te simti mai bine. Poate fi doar un accesoriu mic, o brosa, o palarie, o pereche de ochelari de soare, sau te poti 
arunca la niste rochii elegante, fuste, pantaloni, bluze sau chiar pantofi. Probezi in graba, iar in lumina aceea fada din cabina de proba, pare ca-ti vine de minune. 
Nici nu prea ai rabdare sa zabovesti prea mult timp in magazin, asa ca decizi sa cumperi respectivul obiect sau respectiva haina si fugi inapoi acasa, cu gandul ca ti-ai rezolvat problema. 
Ai deja un zambet pe fata si te simti un pic mai bine. Pare ca ziua aceasta nu este atat de groaznica pana la urma. Dar, cand ajungi acasa, probezi din nou si nu, nu e asa cum te asteptai. Ba, te-ai pripit si ai luat un numar prea mic sau prea mare sau pur si simplu nu te avantajeaza modelul sau croiala. Starea ta dinainte revine. 
Asadar, terapia de astazi nu a functionat. Uneori, cand te repezi la un anumit lucru, s-ar putea sa nu faci cea mai buna alegere. Chiar daca ai senzatia ca iti permiti un anumit exces, nu trebuie sa profiti. Mai mult ca sigur, esti usor vulnerabila si crezi ca depinzi de acea cumparatura. Poate chiar si vanzatoarea iti observa starea si profita la randul ei. De ce nu? Cand mai ai o zi ca aceasta, relaxeaza-te, ia o gura de aer proaspat, asculta muzica care iti place si abia apoi hotaraste-te sa hoinaresti prin magazine, dar nu neaparat ca un refugiu, ci ca o placere fireasca. Rasfata-te, pentru ca meriti si iti permiti, nu pentru ca este absolut necesar sa-ti indeplinesti o nevoie.