Tratamente naturiste pentru anemia la copii

Va ziceam aici despre copii mofturosi la masa , din acest motiv multi copilasi se confrunta cu anemia fie ea feripriva fie ea de deficit de vitamina B12.
Pentru a stii cum sa depistati o anemie la copilasi va ajut cu cateva indicii si simptome : 




Printre tratamente si ameliorarile anemiilor ar putea ajuta :

1.Baile de soare

Razele soarelui sunt benefice, atat pentru sintetizarea vitaminei D, cat si pentru stimularea formarii de globule rosii. De aceea, daca micutul are anemie, nu-l feriti de soare, avand grija doar ca expunerea sa fie in orele corespunzatoare.

2 Polenul

Polenul micilor albinute este un elixir pentru copii, continand un complex benefic de vitamine si minerale, dintre care vitaminele B si fierul sunt foarte bine reprezentate. Amestecati bine 2-3 lingurite de polen cu 1-2 lingurite de miere. Copilul va consuma acest amestec dimineata, pe stomacul gol, fiind un remediu excelent atat pentru anemie cat si pentru revitalizarea intregului organism.

3 Migdale

Migdalele sunt o sursa importanta de fier si calciu, ideala pentru tratarea anemiei la copii.
Se recomanda consumul timp de 1-2 luni, dimineata, a laptelui de migdale, foarte sanatos pentru copii: se lasa de seara pana dimineata sa se hidrateze cativa samburi de migdale, care se decojesc si se macina cu blenderul, adaugandu-se putina apa si miere.

4 Orz verde

Orzul verde este cea mai bogata sursa de SOD (superoxid dismutaza) o enzima cu rol antioxidant, care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.
Sucul de orz verde asigura copilului necesarul zilnic de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi esentiali, enzime si clorofila.
Orzul verde contine fier, calciu, vitamine din complexul B, acid folic, fiind un tratament ideal pentru copiii cu anemie.

5 Suc de sfecla

O reteta usoara si sanatoasa, pentru tratarea anemiei la copii este sucul combinat de sfecla rosie si mar. Se amesteca in parti egale 150 ml suc de sfecla si 150 ml suc de mere si se consuma proaspat.
O alta reteta de suc recomandata in anemie este amestecul de suc de rosii cu suc de mere, in parti egale; se consuma dimineata, pe stomacul gol.

6 Frunze de zmeur

Ceaiul din frunze de zmeur indulcit cu miere, este un remediu excelent pentru anemii. Frunzele de zmeur au un continut bogat de fier, vitamina B, beta-caroten, vitamina C, minerale. Mierea contine vitamine si minerale, inclusiv fier, cupru, mangan.

7 Urzica

Ceaiul de urzica sau tinctura de urzica are un continut bogat de fier, acid folic, vitamine din complexul B si minerale (calciu, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc).

8 Papadia

Frunzele de papadie crude (ca sa nu fie amare) reprezinta o sursa bogata de fier si vitamine (B, A, C, K, acid folic).
Frunzele crude se adauga in salate, papadia fiind o sursa excelenta de sanatate pentru intreaga familie (ajuta in toate bolile hepatice, in bolile digestive, detoxifierea sangelui, anemii).

9 Vitamina C

Vitamina C este esentiala in tratarea anemiilor intrucat creste absorbtia fierului la nivel digestiv, asa cum vitamina D este necesara pentru absorbtia calciului.
De aceea este bine ca micutii sa consume foarte multe fructe si legume, pentru a le fi asigurat aportul necesar de vitamina C.

10 Fier

Pentru tratarea oricarui fel de anemie, in afara suplimentelor recomandate cu fier, este indicata adoptarea unei alimentatii cat mai bogate in acest mineral esential.
Facand postliceala sanitara am invatat cateva lucruri esentiale pentru a prevenii si trata o anemie si de aceea m-am gandit ca poate va va fi de folos si voua . :*
V-au fost de ajutor sfaturile  mele?


Cauti carucioare bebe sau carucioare 2 in 1 pentru bebele tau sau pur si simplu pentru un cadou  , atunci da un click si vei gasii ceea ce cauti :)

Etichete: