Despre sanatatea inimii tale



Sanatatea e cea mai importanta . Sanatatea inimii e si mai importanta , fara inima nu mai facem  nimic .La nivel mondial, cauza numarul 1 de mortalitate este reprezentata de bolile cardio-vasculare.
Nu este un secret faptul ca grasimile din alimentatia noastra sunt cele care cauzeaza cele mai multe dintre bolile de inima. Asa ca un prim pas pentru o inima sanatoasa si o viata indelungata presupune reducerea consumului de grasimi saturate, care pot fi inlocuite cu asa numitele grasimi bune, vegetale care au un rol important in reducerea nivelului colesterolului rau  din sange.
Ne putem ajuta inima sa fie sanatoasa facand miscare in fiecare zi, renuntand la un stil de viata sedentar.Incercarile pe care le facem pentru a evita sedentarismul pot deveni chiar o placere. Nu este neaparat nevoie sa mergem la aerobic, sa alergam kilometri prin parc sau sa ridicam greutati. Este suficient ca in fiecare zi sa iesim la o plimbare de 20 – 30 minute, poate sa mergem pe jos de la serviciu inspre casa pentru a ne relaxa sau sa alegem scarile in locul liftului.

Zi de zi ne putem ajuta inima, respectand cateva principii simple: alimentatie echilibrata cu un consum redus de sare si grasimi de origine animala, miscare, evitarea factorilor de risc precum fumatul si consumul excesiv de alcool. Alimentatia echilibrata cu un consum redus de grasimi saturate de origine animala este primul pas catre o inima sanatoasa. 
 De exemplu, exercitiile aerobice inglobeaza activitati fizice - precum plimbarile, joggingul, biciclismul, inotul etc. - in urma carora inima isi mentine sanatatea pentru o perioada indelungata de timp.
Se aduna tot mai multe dovezi stiintifice in ce priveste antrenamentul cu greutati si modul in care poate modifica factorii de risc cardio-vasculari: profilul lipidelor si colesterolului ,tensiunea arteriala, distributia tesutului adipos (de tip abdominal) si metabolismul glucozei. Medicii ne recomanda sa introducem aceasta activitate in primul rand in prevenirea bolilor cardiace la persoanele cu risc crescut (de exemplu, care au parinti cu hipertensiune arteriala si lucreaza intr-un mediu stresant). Exercitiile cu greutati protejeaza inima in special pentru ca scad tensiunea arteriala si frecventa cardiaca atunci cand ridicam si caram obiecte.
Si daca totusi boala ne loveste ,  exista CLINICCO , cel mai bun spital de profil din Romania (cu doctorii angajati toti fulltime, standarde foarte inalte, singurul spital care rezolva gratuit urgentele cardiologice  din Brasov si Covasna) .

Sectia de chirurgie cardiovasculara a constituit o dubla premiera: efectuarea primei operatii pe cord deschis de la Brasov si a primei astfel de interventii din sistem privat din Romania. Echipa de medici  detine o experienta cu totul speciala in chirurgia aortei toracice si abdominale, realizand toata gama de interventii in acest teritoriu, inclusiv interventii de inlocuire a radacinii aortice cu prezervarea valvei aortice native.Printre operatiile de chirurgie cardiovasculara  care se efectueaza, se mai numara si chirurgia complicatiilor mecanice ale infarctului miocardic acut: reconstructia geometrica a ventriculului stang efectuata pentru anevrism ventricular, plastia de valva mitrala in insuficienta mitrala ischemica, cura chirurgicala a defectului de sept ventricular post infarct, etc.
In colaborare cu cardiologii interventionali se realizeaza  implantarea de endoproteze vasculare pentru cura anevrismelor de aorta abdominala sau toraco-abdominala, complicate sau necomplicate, aceasta fiind cea mai moderna metoda de tratament cu risc minim si confort maxim pentru pacient. 
Aceasta clinica este una foarte performanta cu medici foarte buni , insa pentru a nu ajunge aici trebuie sa avem grija in primul rand de alimentatia noastra . 
Pentru bolile cardiace este necesara o alimentatie bogata in elemente nutritive ca: fibre, acizi grasi esentiali, vitamina K si magneziu.
Alimentele recomandate pentru cardiaci sunt: uleiul presat la rece, samburii de caisa, soia, fasole, cerealele integrale, mere, piersici, catina, macese, lamaie, grepfrut, strugurii rosii, urzica, frunze de patrunjel, leustean si telina, usturoi, fenicul, chimen, rozmarin, scortisoara si peste (mai ales pestii de ocean care sunt bogati in acizi grasi omega 3).Un medicament natural care nu trebuie sa lipseasca din dulapul bolnavului de inima este laptisorul de matca. Acesta are puteri miraculoase, deorece pe langa faptul ca este un bun tonic cardiac, previne si astenia nervoasa, oboseala, hepatita.
Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra , de alimentatie si sa evitam sedentarismul .Avand grija de aceste lucruri minore insa de o importanta foarte mare , putem sa ne lungim atat calitatea vietii cat si durata ei . 

Etichete: