Chesti despre bere :)

Berea este cea mai consumata bautura alcoolica in intreaga lume, insa aceasta poate fi folosita in mai multe modalitati, nu numai pentru consum. Ai vreau sa va arat 6 intrebuintati neobisnuite ale berii, in locuinta.Dexi berea nu e doar pentru baut :))
Berea este cea mai consumata bautura alcoolica in intreaga lume si, dupa apa si ceai, este si cea mai populara. Avandu-si originile in Egiptul antic si Mesopotamia, in prezent, exista aproximativ 20.000 de tipuri de bere. Ceea ce multi dintre noi nu stiu, insa, este faptul ca aceasta are mai multe intrebuintari neobisnuite, putand fi folosita la curatenia casei.
1. Indeparteaza peteleIntrebuintari bere in locuinta
Berea este un produs pe care il poti folosi la indepartarea petelor. Intrucat este acidulata, aceasta actioneaza precum apa minerala, pe care o poate inlocui cu succes, atunci cand vine vorba de pete proaspat formate. Dupa ce le-ai frecat cu o carpa si cu putina bere, nu uita sa clatesti, pentru a nu se impregna mirosul.
2. Curata aurul
In cazul in care bijuteriile sau accesoriile decorative din aur si-au pierdut stralucirea, le poti curata cu ajutorul berii. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o carpa moale in bere si, cu aceasta, sa freci obiectele patate. Dupa ce ai terminat, sterge-le cu o carpa uscata. Este de retinut faptul ca nu trebuie sa utilizezi bere neagra, intrucat aceasta poate duce la formarea unor noi pete.

3. Plante
O alta intrebuintare neobisnuita a berii vizeaza plantele. Ea poate fi folosita ca ingrasamant natural. Adauga in pamant, cat mai aproape de radacini, 3 linguri de bere, iar plantele vor creste sanatoase si puternice. De asemenea, praful format pe frunzele acestora poate fi inlaturat daca il stergi cu o carpa pe care ai turnat cateva picaturi de bere.
4. Confera stralucire mobilierului din lemn
Stiai ca berea confera stralucirea mobilierului din lemn? Cu putini bani, mobila ta poate avea un aspect impresionant; inmoaie o carpa in bere si sterge piesele de mobilier; aceastea isi vor recapata luciul intr-un mod usor si necostisitor.
5. Indeparteaza petele de cafea
Petele de cafea sau de ceai, care s-au format pe covoare si tesaturi, pot fi indepartate daca torni putina bere peste ele. Dupa ce ai lasat berea sa actioneze cateva minute, freaca zonele afectate cu o carpa sau o perie si repeta procesul, pana cand petele au disparut in totalitate.
6. Curata chiuveta
Chiuveta din bucatarie este adesea gazda percecta pentru diferite pete. Pentru a scapa de acestea, te poti folosi de bere. In cazul in care petele nu dispar, dupa ce le-ai frecat cu un burete, asaza peste acestea prosoape de bucatarie, pe care le-ai inmuiat in bere, lasa sa actioneze, dupa care sterge, respectiv clateste chiuveta.


Stiai de toate astea ? Ai incercat vreodata macar una din aceste metode ?Eu recunosc o stiam doar pe cea cu curatatul prafului de pe plante :)





Etichete: