Alimente ce stimuleaza creierul

Majoritatea aveti copilasi , sau poate o sa aveti si fiecare mamica isi doreste ca fiul/fiica ei sa descurce bine la scoala , sa fie istet . Pentru a reusii toate acestea trebuie sa avem grija de alimentatiia copilului inca de mici.
Sunt anumite alimente care ajuta la stimularea creerului si ii imbunatatesc functionarea, memoria si concentrarea.Da fapt, creierul este un organ foarte flamand – primul dintre organele corpului care absoarbe nutrientele din alimentele pe care le mancam.
Organismul in crestere al copilului are nevoie de multe tipuri de nutrienti, printre care somonul ,untul de arahide, ouale , cerealele , capsunile , lactatele .


1.Somonul

Pestele gras precum somonul este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 DHA si EPA – ambele tipuri fiind esentiale pentru dezvoltarea si functionarea creierului.Desi tonul este si el o sursa de acizi grasi omega-3, nu este atat de bogat precum somonul.
In locul sandviciurilor cu ton, puneti in sandviciuri salata de somon – preparate din somon conservat cu maioneza slaba sau cu iaurt simplu degresat, stafide, telina tocata si morcovi

2.Ouale 

Ouale sunt recunoscute ca sursa grozava de proteine – dar galbenusul de ou contine o mare cantitate de colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei
Odata pe saptamana este bine sa incercati sa mancati la cina meniul de la micul dejun – omleta cu paine prajita.

3.Untul de arahide 

Arahidele si untul de arahide sunt o sursa buna de vitamina E, un antioxidant puternic ce protejeaza membranele nervoase – si tiamina, care ajuta creierul si sistemul nervos sa foloseasca glucoza pentru a obtine energie.
Preparati un sandvici cu unt de arahide si banana. Sau inmuiati feliile de mar in unt de arahide.

4.Cerealele integrale 

Creierul are nevoie de o doza constanta de glucoza – iar cerealele integrale o ofera in mod sigur. Fibrele ajuta la reglarea eliberarii de glucoza in corp.Cerealele integrale contin si vitamine din complexul B, care ajuta la hranirea unui sistem nervos sanatos
Este usor sa gasiti mai multe cereale integrale in zilele noastre 

5.Capsunile si fructele inrudite cu ele 

Capsunile, ciresele, afinele si coacazele si fructele inrudite cu ele. In general, cu cat culoarea este mai intensa, cu atat fructele sunt mai hranitoare.Aceste fructe contin un nivel ridicat de antioxidanti, mai ales vitamina C, care ajuta la prevenirea cancerului.

6.Laptele si iaurtul 

Lactatele abunda in proteine si vitamine din complexul B – care sunt esentiale pentru dezvoltarea tesutului nervos, a neurotransmitatorilor si enzimelor. Laptele si iaurtul sunt si un stimulent important pentru creier, prin continutul lor de proteine si carbohidrati – sursa preferata de energie a creierului.

Sper ca v-au fost utile informatiile mele . Toate aceste alimente ,bine inteles ca le puteti si voi consuma .Mai sunt si alte alimente care ajuta la stimularea creerului insa eu am scris doar despre cateva .


Nu stii ce sa ii faci cadou baietelului tau ? jucarii pentru copii xtreme bike ar fi ideal pentru el , sau pentru fetita un o bratara Ziper ar face-o cea mai fericita :) 

Etichete: