Povestea Gentii



Demult ,in timpuri indepartate traia o fata muncitoare si iubitoare de frumos .Ii placea sa confectioneze tot felul de obiecte ,bijuterii si accesorii .Fata pe numele ei adevarat Reeija mostenea aceasta calitate de la mama  si  tata sau .Mama era o croitoreasa desavarsita in sat,iar tatal era cizmarul priceput si bun la toate .
Reeija isi croia rochii frumoase pentru mers la balurile din sat dar tot timpul isi confectiona si o geanta sa se asorteze frumos cu rochita.Toate fetele din sat o invidiau si iti doreau si ele genti ca ale Reeijei .Daca fetele o invidiau ,baietii o admirau si multi visau sa le fie sotie.Pe langa faptul ca era harnica ,priceputa era si foarte frumoasa .
Parintii isi doreau pentru ea un sot bun ,iubitor, care sa aiba grija de ea si sa o respecte(ca orice parinte de altfel ) .Intr-o buna zi Reeija si-a gasit alesul ,dupa ceva timp s-au hotarat sa se casatoreasca.El s-a dovedit a fi exact asa cum iti doreau parintii .
Au facut o nunta mare si frumoasa ,iar pe langa toate darurile primite s-a numarat si o bucata mare din piele .Mama stiind pasiunea ei pentru genti s-a gandit ca va avea nevoie de ea candva .
Dupa nunta fata sa apucat serios de confectionat genti din piele .
Pentru inceput ea a facut doua ,una pentru ea si una pentru mama sa in semn de multumire pentru tot  .
Geanta creata pentru ea arata asa:



Tyra - geanta piele naturala
O geanta micuta si eleganta care putea fi purtata la orice rochie.Geanta a fost recreata si exista si  in zilele noastre . Reejia a fost foarte creativa si si-a deschis un boutiq  de unde si-au putut cumpara genti si fetele din sat ,care tanjeau dupa ele inca de mult .Copii Reejiei au mostenit si ei pasiunea mamei lor si au continuat afacerea pana in ziua de azi.
Si eu tanjesc dupa acest model de gentuta si as purta-o la aproape orice tinuta .Fata noastra si-a creeat-o cu gandul de a o purta doar la rochii ,eu insa as purta-o si la o tinuta mai casual si chiar o tinuta mai sport .
Sunt persoana care isi schimba des gentile ,incerc sa le combin cu tinutele purtate ,insa aceasta geanta merge la aproape orice .Nu mai e nevoie sa iti schimbi geanta in functie de tinuta sau momentul zilei ,aceasta se potriveste perfect oricand.   Nu ies din casa fara geanta , daca se intampla sa ies fara parca imi lipseste o parte din mine .In geanta imi tin aproape tot iar daca pot o geanta mai mare ,incapatoare ,atunci iau cu mine "tot".Ai nevoie de ceva ?Gastesti la mine in geanta .:)


Voi purtati genti , ce gen ? 

Etichete: