Ce ochelari ti se potrivesc ?


Ochelarii se soare au devenit un accesoriu indispensabil, mai ales primăvara și vara, datorită dualității lor: ne protejează de razele puternice ale soarelui și sunt un accesoriu foarte chic. Dar, în alegerea lor trebuie să ținem cont de forma feței, pentru a-i alege pe cei potriviți, care să ne pună în evidență corect trăsăturile feței.


 O primă regulă în alegerea ochelarilor potriviți de soare este că aceștia trebuie să aibă forma ramei opusă formei feței și să urmeze linia sprâncenelor.
            Persoanele care au forma feței ovală sunt cele mai norocoase pentru că pot purta aproape orice formă de ramă a ochelarilor de soare, neafectând în niciun fel trăsăturile feței. Însă, și în cazul acesta trebuie urmată o regulă, aceea că ochelarii trebuie să fie la fel de lați sau uneori chiar mai lați decât fața și trebuie evitați ochelarii care au lentilele foarte mici.
  


 

            Pentru persoanele cu forma feței pătrată, care au fruntea și maxilarul late și destul de proeminente, acestea pot purta ochelari de soare cu rama rotundă sau ovală, menită să reducă din linia maxilarului. Alege ochelarii cu rame cât mai curbate, dar și cei în formă de „ochi de  pisică sunt potriviți”, mizând pe o lățime mai mare decât înălțimea lor.
                                                   

 Persoanele cu forma feței rotundă trebuie să aleagă ochelarii de soare cu rame care subțiază și alungesc fața, cum sunt ramele dreptunghiulare, groase și cu punte bine definită între lentile. Ramele cu formă rotundă trebuie întotdeauna evitate.
  
            Pentru persoanele cu forma feței triunghiulară, acestea pot purta ochealari de soare cu lentile pătrate sau rotunde, dacă partea superioară a feței este mai lată decât restul feței. De asemenea lentilele prinse doar în partea superioară sau ramele metalice pot fi niște alegeri reușite. Dacă este invers, fruntea este mai îngustă decât maxilarul, atunci trebuie aleși ochelarii care au rame cât mai detaliate, în culori diferite, cum sunt cei „ochi de pisică”, cei „papillon” sau supradimensionați, cu rame groase.


            Persoanele cu forma feței romboidă, care au fruntea și bărbia înguste, dar pomeții lați, pot purta fie ochelari cu lentile rotunde, fie pătrate.

            Persoanele care au forma feței dreptunghiulară, alungită trebuie să aleagă ochelarii de soare cu rame ovale sau rotunde și cu elemente decorative în partea superioară, care au efect de lățire a formei feței. Puntea între lentile trebuie să fie cât mai joasă.

            Persoanele cu fața în formă de inimă, cu bărbia subțire, fruntea lată și pomeții bine conturați, au nevoie de ochelari de soare cât mai lați, care să realizeze un echilibru între cele două părți ale feței, iar un model potrivit este cel în stil aviator.

Etichete: