Perlele -lacrimile zeilor

Se spune ca perlele au fost numite de catre persani, lacrimile zeilor .Acestea au fost primele giuvaiere descoperite de om.Exista numeroase legende si se zice ca persanii si indienii au dus razboaie pentru controlul zonelor de productie a perlelor . Perlele au cucerit Europa o data cu Alexandru cel Mare, romanii au fost, insa cei care au ridicat rangul perlelor, folosindu-le ca bijuterii si impodobind orice cu ele, de la haine la obiecte de ornament. Caligula, unul dintre imparatii romani, a asezat la gatul calului lui un colier urias din perle.
Regina Elizabeta I a avut o pasiune atat de puternica pentru perle incat purta cate 7 coliere de perle, unele care ajungeau pana la genunchi. Tot ea a fost posesoarea unei rochii incrustata cu 3.000 de perle.


Ca accesoriu de moda, perlele nu mai sunt un simbol al regalitatii sau  al opulentei.

Perlele cu greu pot fi descrise in vorbe, fiind nu numai un simbol al feminitatii si al elegantei, ci un produs al naturii care straluceste prin perfectiune estetica si farmec seducator.
In vizunea lui Coco Chanel ,orice femeie are nevoie de o rochie neagra si un colier de perle pentru a iesi in evidenta ,ea chiar era renumita pentru un truc: isi punea la gat multe siraguri de perle, din care unul singur era veritabil. Efectul? Toate pareau veritabile, iar eleganta ei era, ca intotdeauna, desavarsita.
Chiar  si o tinuta casual poate fi indulcita cu un sirag de perle , cu  o bratara de perle care sa se asorteze sau de ce nu un inel cu o perla veritabila.
Eu recunosc nu am nici o bijuterie cu perle ,doar plasticuri ieftine :) Insa daca vreo data o sa primesc/cumpar vre-o una mi-ar place sa primesc asa ceva :
                                                                Bratari cu perle 

Coliere cu perle 




Inele cu perle 


Nu ma gandeam ca pot exista atatea modele frumoase formate din perle .. in viziunea mea existau clasicile siraguri cu perle simple.cred ca din acest motiv nici nu am astfel de bijuterii..dar constat ca m-am inselat amarnic si mai constat ca au si niste preturi mai mult decat convenabile .
Cu siguranta in viitorul apropiat una din bijuteriile prezentate mai sus ,va fi a mea... trebuie neaparat ...

Perlele nu vor iesi niciodata din moda - ele sunt intotdeauna un semn de inalta clasa si un accesoriu traditional din orice garderoba.Perla este un Must Have pentru orice femeie .