Vreau o piele fina si catifelata

Niciodata nu mi-au placut "parosii " mi se par dezgustatori atat barbatii cat si femeile .Eu cred ca o femeie care se respecta nici nu ar trebui sa intre in aceasta categorie .
Parul a crescut el cu un scop  insa cosider ca pe o femeie nu isi are locul. O femeie trebuie sa fie finuta si mereu epilata.
Nu cred ca unui  barbat i-ar placea asa ceva :)
Poate fi femeia cat de frumoasa ,daca e paroasa degeaba isi pierde tot farmecul.


Suntem deja in luna martie , calendaristic suntem in anotimpul primavara ,Incet incet se apropie si vara .Vara ne etalam mereu trupurile . Purtam tricouri cu maneca scurta  sau mergem la mare si ne afisam in costume de baie  .Trebuie sa aratam impecabil fara pic de par.  Pentru asta  in ultimul timp au aparut tot felul de metode de epilare ,stiu cate ceva despre ele si hai sa va zic si voua ,poate vă va fi de folos . Impreuna sa ne dam seama care e cea mai convenabila metoda de epilat,sau de ce nu o metoda personalizata ,pentru buget, nevoi si timp.


Crema depilatoare
Atunci cand  esti grabita si vrei sa scapi de parul nedorit de pe corp, crema depilatoare e cea mai buna solutie. Usor de aplicat, aceasta îndeparteaza tot parul de la suprafaţa pielii.
Mod de folosire: umezeste pielea cu apa calduta apoi aplica crema pe zonele cu par si las-o sa actioneze cat scrie pe ambalaj, niciodata mai mult, deoarece pot aparea iritatii. Pentru a o îndeparta, sterge pielea cu un prosop, apoi clateste tot  cu apa calduta.
Avantaje: în 10-15 minute poţi scapa de parul inestetic de pe corpul tau; nu este un produs scump si în plus il poţi lua cu tine oriunde si-l poţi aplica oricand.
Dezavantaje: parul creste repede, mai tepos si mai des dupa aplicări repetate; poţi risca sa apara o iritatie a pielii; aceste produse contin chimicale.
Deci nu prea recomand aceasta  metoda.

Lama de ras
Daca te hotarasti sa iti ndepartezi  parul nedorit de pe corp cu lama trebuie sa stii ca  este cea mai usoara si ieftina metoda de eplilare. Este eficienta mai ales în zona picioarelor si a axilei.Insa nu si de durata.
Mod de folosire: umezeste pielea si aplica spuma de ras sau gel de dus pe zonele care urmeaza a fi epilate, apoi trece usor cu lama. La final, clateste cu apa calduta, sterge pielea cu un prosop moale şi aplica o lotiune calmanta, pentru a evita iritarea pielii.
Avantaje: epilatul durează 10 minute si este eficient în cazuri extreme sau în cazul persoanelor cu foarte putin păr.
Dezavantaje: produce iritatii si bubite la nivelul pielii, in cazul persoanelor sensibile; parul creste foarte repede, mult mai aspru si mai tepos.
La fel nu recomand aceasta  metoda.


Epilatorul
In ultimul timp au aparut tot felul de modele de epilatoare,care mai de care mai performant. Acestea au atenuatoare de durere, viteze diferite si modele speciale pentru zonele intime, delicate. Unele pot fi folosite chiar sub apa.
Mod de folosire: inainte de a te epila fa-ţi un dus cald pentru a deshide porii.Nu mai doare atat de rau cand se smulge firul de par. Mergi apoi pe fiecare zona în parte, fara a apasa si poţi trece cu epilatorul de mai multe ori pe o zona, pana cand aceasta este perfect curata.
Avantaje: este usor de folosit oriunde si oricand; nu produce dureri insuportabile; parul creste dupa doua-trei saptamani si tinde să se rareasca; desi nu este un aparat chiar foarte scump, cumpararea lui poate fi o investiţie buna.
Dezavantaje: uneori rupe firele; nu poate fi folosit nici pe par foarte scurt, dar nici pe par lung; poate produce iritatii ale pielii in zonele sensibile; uneori determina cresterea firelor pe sub piele.
Aceasta metoda este eficienta si nu prea . 

Epilarea orientala
Este o metoda veche de epilat care se bazeaza pe un amestec de zahar, apa si lamaie. Epilatul cu zahar este similar celui cu ceara, desi zaharul se foloseste la o temperatura mai scazuta. Pentru că are tendinţa de a se lipi de par si nu de piele, creaza mai putin disconfort decat ceara.
Mod de folosire: aplica zahărul cald pe piele, apoi îndepartează-l cu ajutorul unor fasii de material. Trebuie să ai însa foarte multa dexteritate pentru aceasta metoda de epilat.
Avantaje: se poate folosi la domiciliu; nu produce iritatii.
Dezavantaje: este destul de greu de folosit, trebuie sa ai rabdare; rupe destul de multe fire de par daca nu este folosita cum trebuie;  si în plus durează destul de mult.
Nu am incercat si nici nu voi incerca,prea multa bataie de cap  , de ce sa ne complicam ?



Epilarea cu ceara calda
Epilarea cu ceara calda este o metoda de epilat eficienta   este cea care te ajuta cel mai mult la rarirea firelor de par.
Mod de folosire: aplica ceara calda pe pielea uscata si curata in sensul cresterii firelor de par. Asteapta cateva secunde, apoi trage fasia de ceara în sens invers cresterii firelor de par. Dupa epilare este bine sa folosesti alcool pentru a indeparta bucatelele ramase de ceara si o lotiune speciala dupa epilat pe baza de aloe vera.
Avantaje: cresterea parului este incetinit; se elimina si o pelicula de celule moarte, care lasa porii sa respire; este sanatoasa.
Dezavantaje: trebuie să astepti ca parul sa creasca; în functie de salon, poate fi destul de costisitoare; este destul de dureroasă.
Destul de buna , dar se poate si mai bine :)


Epilarea cu benzi depilatoare
Aceasta metoda este preferata de multe femei deoarece este usor de realizat si smulge firul de par din radacina.
Mod de folosire: încalzeste benzile între palme apoi aplica-le pe zona dorita, în sensul cresterii firului de par. Asteapta cateva secunde, apoi trage banda în sens invers cresterii firului de par. La final, se aplica uleiul special pe care-l gasesti în cutia produsului.
Avantaje: nu trebuie să suporti ceară fierbinte pe piele; nu risti să te iriti; ajuta la rarirea parului; parul creste mai greu; se poate realiza oriunde si oricand.
Dezavantaje: poate rupe firele de par; trebuie să astepsi ca parul sa creasca pentru a le putea aplica.Iti trebuie putina indemanare si rapiditate sa tragi banda.

La fel ca si la epilarea cu ceara, metoda este destul de buna , dar se poate si mai bine.

Si nu in ultimul rand Epilarea definitiva – fotoepilarea
Fotoepilarea este indepartarea parului cu ajutorul luminii. Aceasta include doua tehnici de epilare: cu lumina intens pulsata si cu laser.La epilarea cu lumina intens pulasata din expresia din limba engelza  intense pulsed light - IPL  lumina  este transmisa prin piele unde este absorbita de foliculul pilos, care se incalzeste pina la ardere si este definitiv compromis. Sunt vizati acei foliculi pilosi aflati in faza activa de crestere in momentul tratamentului – deoarece numai acestia pot fi distrusi cu succes. In functie de zona (dar si de alte caracteristici individuale) numai 20-50% din foliculii pilosi dintr-o anumita zona sunt in faza activa de crestere la un anumit moment, ceea ce face sa fie nevoie de mai multe sedinte, distantate in timp, pentru a putea distruge toti foliculii pilosi din acea zona .
Cu aceasta metoda se pot epila atat femeile cat si barbatii .Acest procedeu se aplica cu succes in toate zonele – cum ar fi fruntea, sprincenele, virful nasului, mustata, barbia, lobul urechilor, umeri, spate, axile, abdomen, fese, zona pubiana, zona bikini, peri-mamelonar, antebrate, brate, gambe, coapse, miini, picioare si degete. 
Foto epilarea este definitiva in sensul ca firele de par tratate cu succes nu mai cresc niciodata.Epilarea se face treptat dar sigur .Firele odata distruse, inactivate, nu mai cresc, dar in zona tratata vor mai apare alte fire de par, cele care au fost inactive in momentul tratamentului. Pentru a le trata si pe acestea este nevoie de sedinte suplimentare.Majoritatea persoanelor au nevoie  minim 5-6 sedinte distantate la 6-8 saptamini, dar acest lucru depinde de prea multi factori pentru a putea fi previzionat cu certitudine .

Avantaje :Procedura nu este dureroasa.Incet dar sigur scapi definitiv de parul nedorit de pe orice zona a corpului .Iti poti face singura acasa aceste sedinte de eliminare a parului nedorit .
Dezavantaje  : Pot aparea cateva reactii adverse insa nu sunt obligatorii  mincarime – in timpul tratamentului- roseata ,care de obicei trece in citeva ore, dar poate sa se mentina pina la 3 zile-,inflamarea zonei tratate , care de obicei trece in citeva ore, dar poate sa se mentina pina la 3 zile,- durere, amorteala, intepaturi.Pretul unui aparat e destul de costisitor ...dar merita fiecare banuti . Asta daca nu te duci la un salon.
O parte din metodele de epilare de care v-am vorbit  mai sus le cunosc , mai putin de aceasta epilare definitiva .De aceea am studiat putin despre ea si ma facut curioasa . Am cautat oferte si promotii despre acest aparat minune ,care arata cam asa :


Am gasit un magazin online  care comercializeaza astfel de aparate . Pretul este putin  cam ridicat 2,599 lei ,redus de la 3,400 .Insa daca isi face treaba ,isi merita toti bani si poti chiar sa ti scoti , invitand prietenele la tine pentru o sedinta mica de epilat :)Pentru ca tine destul de mult timp .
  Un cartus de lampa care vine cu sistemul are o durata de aproximativ 40.000 de cadre sau flash-uri, ceea ce este suficient pentru tratarea intregului corp o data. Panoul de control afiseaza o lumina de avertizare, atunci cand sunt aproape de finalizare limita de 40.000 de cadre.
Inlocuirea lampii se face foarte usor prin tragere afara a celei vechi si introducerea celei noi. Exista o singura pozitie in care se poate introduce cartusul pentru siguranta ca nu se poate pune intr-o pozitie gresita.
Dupa consumarea cartusului se pot folosi cartuse normale cu 750 de cadre, intrucat nu se comercializeaza separat cartuse de 40.000 impulsuri.

Avand in vedere ca in saloare este destul de scumpa o astfel de epilare , pe langa bani pierdeti si timp   pretios ,trebuie sa faceti programare , trebuie sa va deplasati la salon  si multe altele. 
Daca aveti o asemenea bijuterie acasa  evitati toate acestea , aveti si intimitatea dorita si nici nu pierdeti timp .Avand in vedere ca aparatul  are o capacitate mare de acoperire a pielii (6cm patrati pe impuls) dispozitivul s-a dovedit a fi extrem de rapit si eficient in indepartarea firelor de par,  picioarele unei femei putand fii tratate cu ajutorul impulsurilor de lumina in aprox. 15-20 de minute.


Pe mine ma vrajit complet acest aparat .Am cautat si ceva filmulete pentru a ma convinge .
Acest aparat chiar merita bani si chiar mi-as cumpara unul.Vreti sa va convingeti si voi  ,urmariti filmuletul urmator . Daca as avea bani necesari si maine l-as cumpara .


V-am convins sau nu ?



Articol participant la a treia  etapa a editiei Spring SuperBlog 2013.