Româncele şi Farmecul lor

De când e lumea şi pământul româncele au fost în topul  femeilor frumoase , femeilor un  cu farmec aparte.
În ziua de azi, frumuseţea a căpătat în România o latură pe care femeile de altădată ale ţării noastre nu o aveau. Aveau însă alte lucruri, care chiar dacă nu însemnau sâni şi picioare la vedere, aduceau un farmec al naturaleţii greu de regăsit. 
Încă de prin 1900 româncele au  participat  la concursuri de frumuseţe . În 1906 s-a aflat şi prima romancă câştigatoare a titlui de Miss Romania. Încă de pe atunci erau românce cu farmec .




În 1929 tot o româncă cu farmec a vrăjit  America şi a reuşit performanţa 

locului 6 la Miss Univers având doar 17 ani,
 lucru destul de greu în ziua de astăzi .Pe atunci concurentele nu aveau
 voie cu machiaj ,
corsete sau rochii prea împopoţonate .
Simplitatea era importantă iar farmecul natural îşi spunea cuvântul . 






Chiar dacă vremurile acelea au apus româncele tot şi-au păstrat farmecul lor .  Româncele din ziua de astăzi  vrăjesc bărbaţii  doar prin simpla apariţie . 
Dar cu toate acestea românca  cu farmec  din punctul meu de vedere este un om frumos şi aici nu mă refer neapărat la fizic şi aspect. Este frumoasă pe interior ,are acea frumuseţe care o face să strălucească în ochii celor din jur .Are un caracter blând , este puternică si hotărâtă.Românca adevărată , românca cu farmec nu are nevoie de un bărbat să o întreţină ,are nevoie doar de un bărbat să o iubească şi să o răsfeţe .Tot odată aceasta este şi o mamă adevărată care îşi  iubeşte copilul necondiţionat şi devine o leoacă când vine vorba de el .

Despre românca cu farmec se poate spune multe ...ca este sensibilă , caldă ,prietenoasă , darnică ,mereu cu zâmbetul pe buze chiar de îi este greu ,optimistă şi lista poate continua la nesfârşit ,însă dacă mai continui  voi face un pleonasm . Când spui Româncă spui tot .

Pot zice cu mâna pe inimă că sunt  o română mândră-n toate cele !
Tu eşti o română cu farmec ?



Articol participant la a opta  etapa a editiei Spring SuperBlog 2013.