Arta e un lux sau luxul e o arta?

Hmmm grea intrebare ...
Elegantine este sponsorul celei de a noua etapa a competitei Superblog ,iar pe mine ma cam blocat cu intrebarea lor- Arta e un lux sau luxul e o artă?  Voi ce parere aveti ?

Si ca sa raspund totusi  si eu la intrebare :Luxul e ceva ce poate la un moment dat oricine il poate avea, insa artist nu poate fi oricine . 
Bine in ziua de astazi toate lumea e artista,toti sunt cantareti ,toti sunt pictori toti sunt designeri si lista poate continua. Dar oare cati din toti asa zisii artisti sunt artisti cu valoare .Cati practica arta cu pasiune ,perseverenta  si multa indemanare. Eu cred ca sunt cam jumatate din toti cei care se cred artisti .

Arta totusi poate fi si un lux .In ziua de azi obiectele valoroase create de artisti adevarati au preturi destul de mari pentru "muritorii de rand " si nu oricine isi poate permite un tablou de Grigorescu , o geanta Louis Vuitton sau mai stiu eu ce sculptura celebra. Si da cred ca produsele vestimentare sau accesoriile gandite  de marii creatori de moda ai lumii chiar imi raspund la cele doua  intrebari  -arta e un lux sau luxul e o arta.
Ceea ce face ei se numeste arta -au creatii bine gandite ,bine realizate ,modelel inedite si unice...asta inseamana arta pentru mine.Iar din punct de vedere al luxului ,dupa cum ziceam nu oricine isi permite sa poarte arta.

 Fara oameni, luxul ar fi un concept inexistent. Tot oamenii sunt cei care dau definitia luxului si nu dictionarele, pentru ca dincolo de bunurile materiale, de o viata mai mult decât confortabila si de stralucirea obiectelor din jur, luxul este un  modus vivendi, un alt fel de a privi lumea.
Dar pentru un artist adevarat luxul nu are nici o valoare.El nu pune accent pe asta ci pe valoare operei create, pe ceea ce transmite ea. .
Fiecare arta in parte exprima epoca ei .Dar vai si amar daca exprima doar epoca respectiva ,adevarata arta exprima toate epocile ,pentru ca il exprima pe om.


In concluzie cred ca cel mai bine e sa nu se separe luxul de arta si nici arta de lux .Ambele imbinate bucura sufletul si dau cele mai bune rezultate .

Articol participant la a noua  etapa a editiei Spring SuperBlog 2013.